Gå til innholdet
Portrett

Anne-Lise Härter ny direktør for e-helse i Apotekforeningen

Härter er 56 år, og har lang ledererfaring. Hun begynte i stillingen denne uken.


Jostein Soldal
23. oktober 2019

Anne-Lise Härter har begynt som ny direktør for e-helse i Apotekforeningen

Anne-Lise Härter har begynt som ny direktør for e-helse i Apotekforeningen

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Anne-Lise Härter er utdannet ortopediingeniør, med tilleggsutdanning innen ledelse og prosjektledelse, inkludert nasjonalt topplederprogram for helseforetakene. Hun har arbeidserfaring blant annet som områdedirektør for Sykehusapotekene HF, daglig leder for Curato Røntgen AS, samt flere lederstillinger i Helsedirektoratet og Direktoratet for e-helse.

Härter har blant annet hatt ansvar for utvikling, innføring og forvaltning av de nasjonale e-helseløsningene e-resept og kjernejournal. Hun kommer til Apotekforeningen fra en lederstilling i Norsk Helsenett SF.

– Jeg gleder meg til å jobbe i Apotekforeningen! Apotekene er en del av helsetjenesten og har et svært viktig samfunnsoppdrag. Jeg ser fram til å bidra med min kompetanse og mine erfaringer på områder som er av betydning for bransjen. Det er viktig å følge den generelle utviklingen innen e-helse og identifisere nye muligheter for apotekbransjen. Det er viktig å sikre at bransjen blir tatt hensyn til og får delta på relevante arenaer i etablering av digitale løsninger og i utforming av politikk på e-helseområdet, sier den nye e-helsedirektøren.


TILBAKE

Apotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring