Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

Til minne om vår tidligere president Per Flatberg

Vår kjære kollega og venn Per Flatberg, født 9. september 1937, døde 11. november 2022.


16. november 2022

Vi takker Per Flatberg for hans utrettelige arbeid for vårt fag og for nært og trofast vennskap.

Naturvernforbundet

Vis Skjul bildetekst

Per avla apotekereksamen i 1961. Allerede i studietiden utmerket han seg som et organisasjonsmenneske, en kampglad person og alltid med et stort engasjement, noe både norsk farmasi og miljøvernbevegelsen i Norge har hatt stor glede av. Per hadde sentrale verv innen den farmasøytiske etat, blant annet som formann i arbeidstakerforeningen Norges Farmaceutiske Forening. Mellom 1985 og 1999 gjorde deretter Per en formidabel innsats for Norges Apotekerforening og landets mange apotek i en viktig brytningstid. Han hadde mange og ulike verv i foreningen, inkludert som president, og nedla alltid oppriktig og faglig engasjement og uvanlig stor arbeidsinnsats på alle områder.

I 1981 fikk Per bevilling til å drive Lørenskog apotek. I 1990 flyttet han og hans kjære Hilde til Straumen på Inderøya. Per ble apoteker på Levanger og Hilde i Steinkjer. Som pensjonist og enkemann flyttet Per tilbake til Lørenskog.

I hele sin gjerning som apoteker tok Per med seg erfaringene fra mange år på Rikshospitalets apotek og på Institutt for farmakoterapi på UiO. Legemiddelkomitearbeid og produsentuavhengig legemiddelinformasjon var viktige oppgaver, også i primærhelsetjenesten.

I 1998 ble Per tildelt Det Giftige Kors, vår etats høyeste utmerkelse, og i 2006 ble han utnevnt til æresmedlem i Norges Apotekerforening. I 2008 ble han tildelt Kongens fortjenestemedalje i gull for sin store innsats innen farmasi, naturvern og politikk.

Per hvilte aldri på laurbærene. Det var stadig noe å kjempe for. Nå er kampene avsluttet.

Vi takker Per Flatberg for hans utrettelige arbeid for vårt fag og for nært og trofast vennskap. Våre tanker går til sønnene Per Arne og Torkel med familier. 

På vegne av alle venner i Apotekforeningen
Vibeke Lem Nordahl
Inger Lise Eriksen
Per T. Lund

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring