Gå til innholdet

Apotekforeningen

Statistikk

Ekstra viktig å bruke allergimedisinen sin i år

Mars og april er månedene mange allergikere begynner å kjenne symptomene. Med økende covid-19-smitte, som kan ha noen av de samme symptomene som allergi, er det ekstra lurt å være nøye med å behandle allergien riktig denne våren.


Jostein Soldal
31. mars 2021

Omsetningstallene fra 2020 tyder på at mange var opptatt av å behandle allergien. Det ble solgt syv prosent mer allergimidler i fjor enn året før. Zyrtec er ett av legemidlene som benyttes ved allergi

Omsetningstallene fra 2020 tyder på at mange var opptatt av å behandle allergien. Det ble solgt syv prosent mer allergimidler i fjor enn året før. Zyrtec er ett av legemidlene som benyttes ved allergi.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Det mener fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen. Hun tror de fleste kjenner igjen allergisymptomene fra år til år, og da bør man starte behandlingen så snart man merker symptomene, og aller helst litt før sesongen starter. Pollenvarsel kan være et godt hjelpemiddel for å vurdere når man bør starte behandlingen.

Her kan man sjekke pollenvarselet

– Pollenallergi er en folkesykdom som rammer veldig mange. Over en million nordmenn brukte allergimedisin i fjor. Spesielt var juni en krevende periode, der veldig mange hentet ut allergimidler fra apotek, forteller Andresen.

Allergi eller covid-19?
Pollenallergi og covid-19 kan ha symptomer som ligner hverandre. Plager i luftveiene er ikke uvanlig ved allergi, og det er også et typisk trekk ved covid-19. Tungpustethet, hoste og hodepine kan også komme av allergi, men er sjeldnere.

– Hvis man behandler allergier i tide, vil man redusere plagene og symptomene som kan ligne på covid-19. Da er sjansen mindre for å forveksle de to. Opplever man symptomer på covid-19 er det veldig viktig at man følger rådene, blant annet med å teste seg. Med det presset som er på testkapasiteten i dag, er det uheldig og unødvendig om mange tar en test fordi allergi feiltolkes som symptomer på covid-19, mener Andresen.

Hvis allergien er godt behandlet, er det lettere å kjenne igjen symptomene på covid-19.

­Mer bruk av allergimidler i fjor
Omsetningstallene fra 2020 tyder på at mange var opptatt av å behandle allergien. Det ble solgt syv prosent mer allergimidler i fjor enn året før. Økningen fra 2018 var på hele 18 prosent. Det var spesielt mange som hentet ut reseptlegemidler mot allergi i juni i fjor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*ddd = måleenhet for beregnet gjennomsnittlig døgndose for voksne

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring