Gå til innholdet
Vi mener

750.000 grunner til å gjøre det lettere å vaksinere seg

Hvis det nasjonale målet om 75 prosent vaksinedekning i risikogruppen på ca 1,6 millioner personer skal nås, må 750 000 flere vaksiner seg hver høst. Det er ikke min mening at alle disse skal innom apoteket for å få satt sprøyten. Men en fersk undersøkelseviser at mange kunne tenke seg nettopp det.


Per T. Lund
29. august 2018

Kunnskapen om behovet for vaksinering er åpenbart mangelfull hos mange, men kapasitet og tilgjengelighet er like åpenbart en stor utfordring, mener Per T. Lund.

Vis Skjul bildetekst

Utgangspunktet vårt er at bare omtrent en fjerdedel av de som burde ta influensavaksinen, faktisk gjør det, mens Folkehelsa mener minst tre fjerdedeler burde gjør det. 

Folkehelseinstituttet ser foreløpig ut til å mene at «mer av det samme» er rett medisin. Kommunene bør fortsatt ha hovedansvaret for hvordan de organiserer vaksinetilbudet, og fastlegen bør fortsatt spille hovedrollen. Jeg spår at vi i så fall fortsatt vil se store forskjeller i tilbudet mellom kommunene, og at vaksinegraden fortsatt vil ligge langt under målet. Er det ikke et paradoks at kommuneoverlegen i Arendal samtidig, i et annet lokale i samme by, fortalte at han trolig bare får besatt to-tre av de åtte ledige fastlegehjemlene i kommunen denne høsten? Kunnskapen om behovet for vaksinering er åpenbart mangelfull hos mange, men kapasitet og tilgjengelighet er like åpenbart en stor utfordring.  

Les hele bloggen til Per T. Lund i Dagens Medisin.


 


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2019
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring