Gå til innholdet

Apotekforeningen

Vi mener

Apotekene kan få flere til å ta koronavaksine

Folkehelseinstituttet er bekymret for at mange dropper fjerde dose med koronavaksine. Til høsten er det ventet en ny smittebølge.


Eva Cecilie Skreiberg
22. august 2022

Bildet viser fem utvalgte apotek som setter koronavaksine

For tiden er det mer enn 120 apotek som tilbyr koronavaksinering. Her er et lite utvalg. Illustrasjon: Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Ifølge Aftenposten er Folkehelseinstituttet bekymret, fordi tallet er lavere enn de ønsker seg.

For tiden er det mer enn 120 apotek som tilbyr koronavaksinering. Mange kommuner har inngått avtaler med apotekene slik at innbyggerne kan sette oppfriskningsdosene der – også i ferien.

– Samarbeidet mellom kommuner og apotek har fungert veldig godt, og koronavaksinering i apotek har vært et godt tilbud for lokalbefolkningen. Jeg mener flere kommuner kan ha nytte av å samarbeide med apotek om koronavaksinering og dose 4, sier fagdirektør i Apotekforeningen Hanne Andresen.

Apotekene kan informere

Ferske tall fra FHI viser at kun 31 prosent av befolkningen over 75 år har tatt fjerde dose. Noen kommuner lurer derfor på hvordan de skal få flere til å vaksinere seg.

– Svært mange i den aktuelle aldersgruppen er innom apoteket en til flere ganger i måneden. For denne gruppen hadde det vært enkelt å ta fjerde dose mens de likevel har et ærend i apoteket, mener Andresen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring