Gå til innholdet

Apotekene - en del av løsningen på fremtidens helseutfordringer

Anne, 54 år

Annes foreldre er midt i 70-årene og begge er stort sett friske og aktive. Over en søndagsmiddag i oktober får Anne høre at ingen av foreldrene har tatt influensavaksine denne høsten. 

Les mer

Bjørg, 76 år

Bjørg har en sammensatt og krevende legemiddelbehandling. Når Bjørg er hos legen, ser legen raskt over legemiddellisten, men har ikke tid til å gå grundigere inn i den der og da. Legen fornyer resepten på Albyl-E som er tom, og sender samtidig en melding til apoteket der det står «Enkel legemiddelgjennomgang».

Les mer

Steinar, 52 år

Steinar er i begynnelsen av 50-årene, og legen anbefaler at Steinar begynner med statinbehandling. Fastlegen ønsker at apoteket skal følge opp behandlingen, og sender derfor en digital melding sammen med e-resepten. Da får Steinar en oppfølgingssamtale i apoteket etter å ha hentet ut atorvastatin første gang. Etter en måned kan han gå innom sitt faste apotek og få målt kolesterolnivåene. 

Les mer

Therese, 21 år

Therese er i begynnelsen av 20-årene, og har gresspollen- og dyreallergi. Fastlegen skrev ut en resept på en startpakning på 30 tabletter Aerius. Når Therese henter den første pakningen på apoteket, får hun beskjed om at hun kan komme tilbake når hun nærmer seg å ha brukt opp startpakningen. Da kan hun sammen med farmasøyten diskutere om hun har hatt tilfredsstillende effekt av medisinen. 

Les mer

Apotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring