Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Apoteker blir fagdirektør i Apotekforeningen

Hanne Andresen begynner i dag som ny fagdirektør i Apotekforeningen. Hun er utdannet farmasøyt og kommer fra stillingen som apoteker ved Maura apotek. – Jeg gleder meg til å bidra til å løfte frem apotekenes viktige samfunnsrolle.


Jostein Soldal
25. mai 2020

Å løfte frem apotekene som en viktig aktør i samfunnet og i helsetjenesten, blir en viktig oppgave, mener Hanne Andresen. Hun begynner i dag i stillingen som ny fagdirektør i Apotekforeningen.

Å løfte frem apotekene som en viktig aktør i samfunnet og i helsetjenesten, blir en viktig oppgave, mener Hanne Andresen. Hun begynner i dag i stillingen som ny fagdirektør i Apotekforeningen.

Eva Cecilie Skreiberg

Vis Skjul bildetekst

Hanne Andresen har hatt en rekke lederstillinger i NMD, før hun for seks år siden valgte å satse som apoteker i selveid apotek.  

– Det har vært en flott tid som apoteker. Jeg har opplevd at apoteket på Maura har betydd noe for lokalsamfunnet, og at kundene setter pris på oss. Det har vært veldig moro å utvikle apoteket med veldig gode kollegaer. Nå ser jeg frem til å ta med meg denne erfaringer over til Apotekforeningen. Apotekerfaringen vil komme til nytte når jeg nå får muligheten til å være med å prege den videre utviklingen av apoteksektoren, sier Andresen.  

Hun har mange års erfaring med ledelse og fagutvikling fra NMD, som eier apotekkjeden Vitusapotek og konseptet Ditt Apotek. Logistikk, markedsutvikling, HR og sykehusleveranser er områder hun var innom før hun avsluttet tiden i NMD som fag- og kvalitetsdirektør.  

– Jeg har innsikt i både kjededrift og apotekdrift, som er kunnskap jeg tror jeg vil få stor nytte av fremover, sammen med flinke kollegaer i Apotekforeningen. Så kommer jeg til å legge stor vekt på også å bli kjent med de andre medlemsgrupperingene og enkeltmedlemmene av foreningen. Selv om jeg har et stort nettverk i apotek- og farmasikretser, blir det spennende å nå få større innsikt i hele bransjen. Å løfte frem apotekene som en viktig aktør i samfunnet og i helsetjenesten, blir en viktig oppgave, mener den nye fagdirektøren.  

Hanne Andresen tar over stillingen etter Per Kristian Faksvåg, som nå blir pensjonist.  


TILBAKE

Apotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring