Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Folk forstår at risikogruppen skal prioriteres

Apotekene passer på at det kun er risikogruppen som får influensavaksinen. Er de ansatte i tvil, ber de kundene ta kontakt med fastlegen. Det har apotekkundene stor forståelse for.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
19. oktober 2020

Opplæringen for å bli vaksinatør har vært meget god, mener Elin Bråten (t.v), apoteker ved Apotek1 på Vestby Storsenter. Her øver Bråten seg på en kollega.

Opplæringen for å bli vaksinatør har vært meget god, mener Elin Bråten (t.v), apoteker ved Apotek1 på Vestby Storsenter. Her øver Bråten seg på en kollega.

Privat

Vis Skjul bildetekst

Heidi Reinertsen (bildet under) er apoteker ved Apotek 1 Helsehuset i Fredrikstad. Hennes inntrykk er at mange har fått med seg at det er risikogruppene som skal prioriteres først. Hun har ikke vært nødt til å si nei til mange.

– Det har vært noen innom som ønsker å ta influensavaksinen, selv om de ikke er i risikogruppen. Da må jeg si nei. I tvilstilfelle ber jeg dem ta kontakt med fastlegen deres, forteller Reinertsen.

Det er tredje sesong apoteket i Fredrikstad setter influensavaksiner. Hittil i høst har de rekvirert og satt over 100 vaksiner.  Apotekeren forteller at hun er nøye på å informere kundene om at de kan få subsidiert vaksinen hos fastlegen.

– De fleste kundene vil sette influensavaksinen uavhengig av pris. Mens andre takker nei, og vil sjekke med fastlegen. Jeg har opplevd at noen har kommet tilbake fordi det var så lange ventelister hos fastlegen, sier hun.

Har sagt nei til mange
I Vestby sendte kommunen ut en melding om at det ikke blir massevaksinering via helsestasjonen i år, på grunn av koronapandemien. Pasientene ble derfor oppfordret til å kontakte fastlegen.

– Et av legekontorene fikk først beskjed om at de ikke fikk noen vaksiner fra kommunen, og gav beskjed til sine pasienter om å gå på apoteket for å få vaksine. Det ble en temmelig hektisk dag for oss. Det løste seg heldigvis, samtidig fikk mange kunder vite om tilbud vårt, sier Elin Bråten, apoteker ved Apotek1 på Vestby Storsenter.

Bråthen har måttet avvise mange kunder som ikke har rett på vaksinen før etter 1. desember.

– Vi har sagt nei til mange kunder, men de viser stor forståelse for at pasienter i risikogruppen må få mulighet først, sier hun.

Folk tør ikke vente
I Fredrikstad har ikke kommunen startet opp med influensavaksineringen enda.
– Mange synes det er for lenge å vente til uti november, når kommunen tilbyr vaksine. Noen tør ikke å vente, sier apotekeren.

Ved apoteket i Vestby har de ikke merket noen endring etter at fastlegene har startet opp med vaksinering.

– Det er jevn forespørsel gjennom hele åpningstiden. Vi forteller alle kunder om tilbudet via fastlegen, men mange velger likevel å få det gjort hos oss selv om de da må betale mer, forteller Bråt­en.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring