Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

– Kundene føler det er trygt å gå på apoteket

– Det går bra med oss. Kundene setter veldig pris på arbeidet vi gjør om dagen. Det gir oss mot, sier apoteker Herem Mahmoud.


Vendil Åse
30. mars 2020

Kun fem kunder kan være inne samtidig i lokalet til Boots apotek Fyllingsdalen.

Kun fem kunder kan være inne samtidig i lokalet til Boots apotek Fyllingsdalen.

Privat

Vis Skjul bildetekst

Kun fem kunder kan være inne samtidig i lokalet til Boots apotek Fyllingsdalen. På kjøpesenterapoteket har de montert plexiglass foran kassene og på gulvet er det markeringstape som skal hjelpe folk å holde to meters avstand til hverandre. Plakater forteller om riktig håndhygiene og tiltak for å unngå hamstring. Mange steder står det flasker med hånddesinfiserende middel. Et interiør apoteket i Fyllingsdalen deler med de fleste apotekene nå i koronaens tid. 

–  Nå stiller folk seg i kø med god avstand til hverandre utenfor apoteket. Der venter de til en går ut og det blir ledig plass i apoteket, sier Herem Mahmoud ved Boots apotek Fyllingsdalen til apotek.no. 

Apoteket er viktig 
Mahmoud forteller at de tar alle de forholdsreglene som er gitt på alvor. 

–  Kundene skal føle seg trygge når de er i apoteket og vi skal føle oss trygge når vi går på jobb. Kundene er veldig takknemlig for at vi er her. Vi har mange eldre kunder og de føler at apoteket er et trygt sted å gå til nå. Kundene er hjelpsomme og samarbeidsvillige, sier apotekeren. 

Han forteller at det er i krisetider at kundene virkelig ser hvor viktig apotek er.  

–  Nå som det er unntakstilstand blir vi enda mer engasjerte, vi som jobber her. Kundene setter pris på arbeidet vi gjør. Hver dag får vi tilbakemeldinger på det, sier han. 

Ta forholdsregler og følg offisielle råd 
Apoteker Eva Brøndbo ved Boots apotek Torgkvartalet sier til avisa Bladet at det er rart å gå på kjøpesenteret Torgkvartalet i Stjørdal og se at så mange butikker er stengt. 

– Og det er spesielt at kundene må stå utenfor å vente på å slippe inn på grunn av begrensningene. Det fungerer imidlertid godt, folk følger reglene og vi får hjelp av Securitas til å håndheve reglene, sier apotekeren til Bladet. 

– Jeg tenker at det er viktig at folk tar forholdsregler og at de følger de offisielle helserådene fra myndighetene. Og så håper jeg at vi kommer oss bra gjennom dette, sier hun. 

– Vi kan ikke gå på jobb og være redde 
Apoteker Inger-Marie Vassbotn sier til Rakkestad avis at det foreløpig går nærmest som normalt i apoteket om dagen. Vassbotn syns at kundene stort sett utviser god skikk med tanke på smitte. 

– Vi må jo holde humøret oppe, og gjøre det vi skal. Vi kan ikke gå på jobb og være redde. Dersom noen av oss ansatte skulle bli smittet, er det planer for den situasjonen, sier apotekeren på Apotek 1 i Rakkestad. 

Apotek 1 Kongsvinger har store, romslige lokaler.  

– Det er markert opp på gulvet med lange, blå streker, for å markere hvor folk skal stå. Vi både ønsker og oppfordrer at kundene spriter hendene sine. Det er satt ut store dispensere med Antibac både ved inngangen og inne i selve apoteket, sier apoteker Eli Holm Toverud til avisa Glåmdalen

– Folk er imøtekommende, blide og tilpasser seg lett. Dette skjedde brått og uforberedt for oss alle. Det tar tid for alle å lære nye regler, for eksempel at vi alle sammen skal holde en meters fysisk avstand, sier hun. 

– Jeg vil understreke hva Apotekforeningen ga beskjed om for en stund siden: Befolkningen er sikret apotektjenester, sier hun til Glåmdalen. 

– Kundene skal føle seg trygge når de er i apoteket og vi skal føle oss trygge når vi går på jobb. Kundene er veldig takknemlig for at vi er her, sier apoteker Herem Mahmoud.

Privat

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring