Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Legemiddelmangel skal håndteres likt i alle apotek

Et e-læringskurs om håndtering av legemiddelmangel i apotek er nå tilgjengelige for alle apotekansatte. Kurset bygger opp under bransjestandarden, og er med å sikre god og likeverdig håndtering av mangelsituasjoner.


Vendil Åse
28. mai 2020

Et e-læringskurs om håndtering av legemiddelmangel i apotek er nå tilgjengelige for alle apotekansatte.

Et e-læringskurs om håndtering av legemiddelmangel i apotek er nå tilgjengelige for alle apotekansatte.

Espen Solli

Vis Skjul bildetekst

E-læringskurset på 40 minutter er obligatorisk, og alle apotekansatte skal ha gjennomført kurset i løpet av 2020. I kurset om legemiddelmangel lærer de apotekansatte om håndtering av legemiddelmangel, årsaker til legemiddelmangel og hvordan de kan gi god informasjon og veiledning til kundene i mangelsituasjoner.

– Legemiddelmangel er dessverre et økende problem. Apotekansatte gjør hver dag en viktig jobb med å hjelpe og trygge pasienter som opplever at legemidlet de vanligvis bruker ikke er å få tak i. Med en bransjestandard om legemiddelmangel er målet å bidra til god og likeverdig behandling i apotek, sier Per T. Lund, administrerende direktør i Apotekforeningen.

Helsedirektoratet anbefaler 29 tiltak for å forbedre den nasjonale legemiddelberedskapen. Et av tiltakene er bransjestandard for håndtering av legemiddelmangel i apotek.  I tillegg har det vært ønskelig at det utarbeides et kurs om apotekets rolle i forbindelse med redusert tilgang på legemidler. Bransjestandard for håndtering av legemiddelmangel i apotek ble godkjent tidligere i år. Nå er også e-læringskurset tilgjengelig for alle ansatte i apotekene. Kurset er laget av Apokus i samarbeid Apotekforeningen og en arbeidsgruppe med representanter fra alle apotekaktørene.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring