Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Tre går videre i konkurransen om å levere nytt bransjesystem til apotek

Ut fra en grundig totalvurdering falt valget på Capgemini, SopraSteria og Visma Retail.


Jostein Soldal
19. desember 2016

Tolv IT-leverandører meldte interesse for å få lage det nye bransjesystemet som Apotekforeningen og DIFA as skal utvikle på vegne av apotekene.

Vis Skjul bildetekst

Tolv IT-leverandører meldte interesse for å få lage det nye bransjesystemet som Apotekforeningen og DIFA as skal utvikle på vegne av apotekene: Tieto Norway AS, SopraSteria AS, Evry Norge AS, Cognizant Technology Solutions Norway AS, Bouvet Norge AS, Receptum Oy, Capgemini Norge AS, Pharmasolutions AS, CSC Scandihealth A/S, CGI Norge AS, Visma Retail AS og Accenture AS.

Nå er tre av dem valgt ut til dialogen som skal avgjøre hvem valget til slutt faller på.

Capgemini, SopraSteria og Visma Retail er de tre selskapene som prosjektgruppen på nyåret ønsker å gå i dialog med for å komme frem til et endelig valg av leverandør. Avtalen som skal inngås vil også omfatte at leverandøren kjøper Espire.

– Før vi starter dialogen med de tre som nå skal konkurrerer om å bli den nye systemleverandøren, skal vi utarbeide et konkurransegrunnlag. Det er viktig at behovsbeskrivelser og tildelingskriterier i en slik offentlig konkurranse er tilstrekkelig klare før vi går i dialog med leverandører. Dialogen vil pågå utover vinteren og våren, med sikte på å gjøre et endelig valg rett over sommeren i 2017, sier Terje Wistner i Apotekforeningen.

Det er en prosjektgruppe med deltakere fra alle medlemsgrupperingene i Apotekforeningen samt fra Espire som har vurdert kvalifikasjonssøknadene og valgt ut de tre leverandørene som går videre i konkurransen.

Les også: Skal finne leverandøren av nytt nasjonalt IT-system for apotek


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 1999-2017
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse