Gå til innholdet
Fra utlandet

Skotske myndigheter ønsker at pasientene skal gå på apoteket først

Helsemyndighetene i Skottland lanserer en ny tjeneste i apotek: «Pharmacy First». Skotter kan nå gå på apoteket for å få råd og behandle for eksempel sår hals, ørebetennelse og urinveisinfeksjon.


10. august 2020

Med «Pharmacy First Scotland» tilbyr myndighetene en lokal tjeneste som gir lokal tilgang til helsehjelp for mange sykdommer. (Ill Shutterstock)

Med «Pharmacy First Scotland» tilbyr myndighetene en lokal tjeneste som gir lokal tilgang til helsehjelp for mange sykdommer. (Ill Shutterstock)

Vis Skjul bildetekst

Den nye, offentlig finansierte tjenesten åpner for at apotekfarmasøytene kan gi råd og behandle mindre alvorlige sykdommer. Farmasøytene kan også henvise til annet helsepersonell dersom det er nødvendig. Det skriver den skotske regjeringen.
 
– I den første fasen av COVID-19-pandemien fulgte folk helsemyndighetenes råd og brukte det lokale apoteket for å få råd og helsehjelp. Den offentlige tjenesten «Pharmacy First Scotland» vil sørge for at folk over hele Skottland kan fortsette å gjøre dette. Det gir tilgang til riktig pleie på rett sted, pasientene får medisinsk støtte som er nærmere hjemmet og ofte uten ventetid eller avtaler. Vi trenger ikke alle øyeblikkelig hjelp. Med «Pharmacy First Scotland» tilbyr vi en lokal tjeneste som gir lokal tilgang til helsehjelp for mange sykdommer, sier Jeane Freeman i den skotske regjeringen.
 
Lus, kviser, allergier, hemoroider, høysnue, fordøyelsesbesvær, munnsår, blærekatarr hos kvinner, sår hals, diaré, øreverk, eksem, vorter, menstruasjonssmerter og hodepine er noen eksempler der farmasøyter kan gi råd, veiledning og behandling.
 
Myndighetene har satt av 10 millioner pund til tjenesten de neste tre årene.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring