Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Dette er den nye Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget

Det er mange nye stortingsrepresentanter i den nyoppnevnte Helse- og omsorgskomiteen. Det er disse politikerne som skal avgjøre apotekpolitikken de neste fire årene.


Jostein Soldal
25. oktober 2021

Her er medlemmene av Stortingets helse- og omsorgskomité. (Skjermdump fra stortinget.no)

Vis Skjul bildetekst

Høyres Tone Wilhelmsen Trøen som lede komiteen. Hun har lang stortingserfaring og var helsepolitiker også fra 2013-17. I forrige perioden var Trøen Stortingspresident.

Første nestleder blir Cecilie Myrseth fra Arbeiderpartiet. Hun kommer fra Troms, og har en periode bak seg på Stortinget, da hun satt i Næringskomiteen.

Det er 15 medlemmer i Helse- og omsorgskomiteen, med fire representanter fra Arbeiderpartiet, tre fra Høyre, to fra Senterpartiet og Fremskrittspartiet og en representant fra Sosialistisk venstreparti, Rødt, Kristelig folkeparti og Pasientfokus.

– Det er disse stortingspolitikerne som behandle helsebudsjettet og konsekvensene for apotek, og de skal behandle lover og lovendringer på vårt område. Noe av det første de skal ta stilling til er forslaget om at apotekene skal bli pålagt å betale for å bruke e-resept-løsningen, sier Per T. Lund i Apotekforeningen.

Det første komiteen tar fatt på, er å behandle Helse- og omsorgsdepartementets forslag i statsbudsjettet.

– Vi skal på høring om budsjettforslaget i nær fremtid. Det blir vårt første møte med de nye helsepolitikeren. Der vil vi fortelle om apotekenes viktige rolle i helsetjenesten, og de negative konsekvensene det foreslåtte budsjettet kan ha for dette tilbudet, sier Lund.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring