Gå til innholdet

Apotekforeningen

Vi mener

Tiltak for å sikre legemiddelforsyningen

I dagens spente situasjon i Europa, er apotekene opptatt av å sikre best mulig tilgang til legemidler og en god legemiddelberedskap.


Jostein Soldal
11. mars 2022

– Vi er helt avhengig av at helsemyndighetene tar et hovedansvar for å sikre beredskapen, sier Per T. Lund.

Kubrix

Vis Skjul bildetekst

– Dette er en oppgave apotekene og legemiddelgrossistene ikke kan løse alene. Vi er helt avhengig av at helsemyndighetene tar et hovedansvar for å sikre beredskapen. Derfor sendte vi forrige uke et brev til de nasjonale helsemyndighetene, der vi ber om at apoteksektoren blir involvert i planlegging og gjennomføring av tiltak, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Det er foreløpig ingen klare tegn til at det oppstår legemiddelmangel som følge av krigshandlingene i Ukraina og den spente situasjonen i Europa. Apotekforeningen mener imidlertid det er viktig å følge opp planer og å forberede seg på ulike situasjoner som kan oppstå.

Apotekforeningen brev til Helsedirektoratet

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring