Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Fullverdige nettapotek med tilgang til e-resept

Fra 19. oktober blir det mulig å drive nettapotek med tilgang til e-reseptene. Vil du handel reseptlegemidler fra nettapotek, kan du på en trygg måte gi apoteket tilgang til e-reseptene dine.


Jostein Soldal
12. oktober 2016

I oktober blir Reseptformidleren, som inneholder alle e-reseptene, tilrettelagt slik at den enkelte kunde kan gi et nettapotek tilgang til sine resepter.

I oktober blir Reseptformidleren, som inneholder alle e-reseptene, tilrettelagt slik at den enkelte kunde kan gi et nettapotek tilgang til sine resepter. (Illustrasjon Dreamstime)

Vis Skjul bildetekst

– Det som skjer nå i oktober, er at Reseptformidleren som inneholder alle e-reseptene, blir tilrettelagt slik at den enkelte kunde kan gi et nettapotek tilgang til sine resepter. Da kan nettapotek ekspedere legemidlene på trygg og sikker måte, forklarer Terje Wistner, direktør for teknologi og e-helse i Apotekforeningen.

Hvilke nettapotek som åpner i høst er opp til markedet. De som skal åpne nettapotek med tilgang til e-reseptene, må gjennom en kvalitetskontroll hos e-helsemyndighetene. Testingen skal sikre at personvernet og sikkerheten er god ivaretatt. Nettapotekene må bruke den offentlige løsningen ID-porten, der kunden kan logge seg inn med f.eks. BankID eller MinID.

Ivaretar apotekenes behov
– Apotekforeningens rolle når det gjelder nettapotek har vært å delta aktivt i spesifikasjonsarbeidet og vi har fremmet krav og gitt innspill til e-reseptløsningen på vegne av apotekene. Nå har Direktoratet for e-helse gjort de endringene som var nødvendig for å gi tilgang til reseptene i Reseptformidleren. Jeg oppfatter at vi har fått en god løsningen, som både ivaretar sikkerheten og gjør det mulig å drive effektive nettapotek, sier Wistner.

Apotekforeningens rolle er avgrenset til å sikre at Reseptformidleren blir tilpasset moderne krav til sikkerhet via pålogging. Det er apotekaktørene som selv må utvikle nettapotekløsningene og sikre at disse er i samsvar med myndighetenes krav.

Statens legemiddelverk godkjenner og fører en oversikt over godkjente nettapotek i Norge. At et nettapotek er godkjent av Legemiddelverket betyr imidlertid ikke at de har de tekniske løsningene som skal til for å få tilgang til kundens e-resepter. 

  

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring