Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Capgemini tildeles kontrakt om å utvikle apotekenes nye bransjesystem

Apotekforeningens styre har i dag vedtatt at kontrakten om utvikling av nytt bransjesystem for apotekene tildeles Capgemini Norge AS.


Jostein Soldal
28. september 2017

Bransjesystemet skal ta hånd om resepthåndtering, refusjon og rapportering i apotekløsningene. I tillegg skal det lages helt nye felles løsninger for journalføring, farmasøytiske tjenester og informasjon/rådgivning i apotek.

Kontrakten inkluderer også drift og forvaltning av dagens IT-løsning for apotek inntil denne avløses av nytt bransjesystem.

Sammen med apotekbransjen har Apotekforeningen og datterselskapet DIFA jobbet i over ett år med å anskaffe det nye bransjesystemet. Anskaffelsen er gjennomført som konkurransepreget dialog i samsvar med regelverket om offentlige anskaffelser, hvor kravspesifikasjonen er laget i dialog med de leverandørene som ble valgt ut i desember 2016.

Capgemini kjøper samtidig IT-selskapet Espire AS, som har utviklet dagens IT-løsning med programvaren FarmaPro og kommunikasjonsløsningen Norsk Apoteknett. Dette er løsninger som i dag benyttes av alle landets apotek. Espire eies av DIFA as, et datterselskap av Apotekforeningen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring