Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Sverige begrenser salg av paracetamol til ungdom

Svenskene ønsker å minimere risikoen for selvskading med paracetamol. 1. november innfører de en regel om at ungdom under 18 år kun kan kjøpe én pakning med paracetamol om gangen.


Martin Grevstad
26. oktober 2016

Illistrasjonsfoto Dreamstime

Vis Skjul bildetekst

Tiltaket kommer nøyaktig ett år etter at paracetamol-tablettene ble fjernet fra butikkene i Sverige. Bakgrunnen for regelendringen da, var en økning i antall forgiftninger blant unge med sikte på å skade seg selv.

Nå tar svenskene ytterligere grep for å forhindre selvskading med paracetamol.

– Ved å begrense salget av paracetamol til yngre, viser apotekbransjen ansvarlighet overfor de produkter som selges i apotek, sier administrerende direktør i Sveriges Apoteksförening, Johan Wallér i en pressemelding.

Reglene som trer i kraft 1. november forplikter også ansatte i apotek til å gi mer informasjon og råd om bruk av Paracetamol til de over 18 år. Alle kunder som kjøper flere pakninger med paracetamol skal få utfyllende informasjon og råd om hvordan legemiddelet brukes.

– Ettersom ikke alle kunder søker rådgivning selv, har apotekbransjen kommet frem til at man i økende grad skal sikre at denne informasjonen kommer frem uansett. Apotekene skal gi råd og agere ved mistanke om feilbruk, og dette gjelder også for reseptfrie legemidler, sier Wallér.

I likhet med Läkemedelsverkets beslutning fra i fjor om å fjerne paracetamol-tabletter fra butikkhyllene, gjelder de nye reglene kun for paracetamol i tablettform. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring