Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Bruk av munnbind i apotekene

Det er ulike lokale regler for bruk av munnbind i butikker. Som hovedregel gjelder slik kommunale smitteverntiltak også for ansatte i apotekene.


Jostein Soldal
23. november 2020

I kommuner der det er påbudt å bruke munnbind i butikker og på offentlige innendørs steder, skal apotekansatte bruke munnbind når de har kundekontakt.

I kommuner der det er påbudt å bruke munnbind i butikker og på offentlige innendørs steder, skal apotekansatte bruke munnbind når de har kundekontakt.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

I kommuner der det er påbudt å bruke munnbind i butikker og på offentlige innendørs steder, skal apotekansatte bruke munnbind når de har kundekontakt. Kravet gjelder imidlertid som hovedregel ikke når det er tatt i bruk andre smitteverntiltak, for eksempel fysisk skille med pleksiglass el.l. Men også her kan det være lokale forskjeller.  

– Det betyr at en apotekansatt som er ute i publikumsområdet blant kundene skal bruke munnbind der det er et generelt krav i butikker og offentlige steder. Hvis den ansatte ekspederer resepter med kundene på den andre siden av et pleksiglass, kan den ansatte la vær å bruke munnbind. Kundene skal uansatt bruke munnbind når det er krav om det i de lokale reglene, forklarer fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Alle apotek er opptatt av å ivareta både kundenes og de ansattes sikkerhet, og apotekkjedene er tydelige på at lokale smitteverntiltak skal etterleves i apotekene.

– Vi opplever at de apotekansatte generelt er veldig flinke og påpasselige med de smitteverntiltakene som gjelder, inkludert bruk av munnbind der det er nødvendig, sier Andresen.

I takt med økende smitte, har flere apotek gjeninnført begrensninger på antall kunder som kan være i apoteket samtidig.

– Selv om det er krav til bruk av munnbind i et apotek, er det viktig samtidig å begrense antallet kunder, slik at det i størst mulig grad er mulig å overholde en-meters-regelen, minner Hanne Andresen om.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring