Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Farmasistudenter i praksis er en ressurs for apotekene

– Studentene bidrar med nye ideer og ser ting på andre måter. De kan ha ny og oppdatert kunnskap som kommer apoteket til gode, sier Jon Åge Aune som er apoteker på Boots apotek Valentinlyst.


Anders Dahl
20. februar 2020

Apoteker Jon Åge Aune ved Boots apotek Valentinlyst mener at farmasistudenter i praksis kan være en ressurs for apotekene.

Apoteker Jon Åge Aune ved Boots apotek Valentinlyst mener at farmasistudenter i praksis kan være en ressurs for apotekene.

Boots apotek Valentinlyst

Vis Skjul bildetekst

For studentene er apotekpraksisen en viktig og annerledes del av studiet. Mange har store forventninger til tiden de skal være i praksis. Hvilke utfordringer og problemstillinger vil dukke opp når de skal prøve ut apotekhverdagen? Og ikke minst hva forventer apotekene tilbake?

Bevisst egen kompetanse
– Hos oss vil vi at studenten skal ta del i den daglige driften med alt det innebærer av oppgaver som skal løses i et apotek. I tillegg vil det lages en plan over fordypningstema for hver uke, sier Aune.

For apotekene er praksisperioden en mulighet til å vise studentene mangfoldet i oppgaver og utfordringer i apotek. Aune er tydelig på hva han mener en student skal sitte igjen med etter praksisperioden er fullført.

– Målet er at studenten skal være bevisst egen kompetanse. At studenten skal kunne ekspedere resepter, inneha kommunikasjonsferdigheter for ulike situasjoner og ta fornuftige rasjonelle valg til pasientens, apotekets og samfunnets beste.

Studiestedet har også utarbeidet en oversikt over hvilken kunnskap som forventes ervervet i løpet av praksisen. Det er med på å styrke praksisen studentene skal gjennomføre.

– Det er givende å utvikle nye kandidater til profesjonen, sammen med studiestedene. Vi gir selvfølgelig mye til studentene som er hos oss, men vi får også mye tilbake i form av nye inputs, utfordrende samtaler og ung energi, sier Aune.

Fra manuell til digital løsning
Hvert år skal mange farmasistudenter ut i praksis, og Apotekforeningen har ansvaret for å koordinere tildelingen av praksisplassene.

– Fra i år er praksispoolen heldigitalisert, og arbeidet med å organisere den utføres i samarbeid med apotekkjedene, sykehusapotekene og utdanningsinstitusjonene. Dette er en stor forbedring for alle parter. Vi gleder oss veldig til at praksispollen tas i bruk, sier Janne Smedberg som er seniorrådgiver i fagavdelingen til Apotekforeningen.

Aune var raskt ute med å legge ut informasjon om apoteket sitt i praksispoolen, og han er positiv til den nye løsningen.

– Det blir enklere nå som praksispoolen er nettbasert. Det vil nok føre til enda flere apotek melder seg på ordningen om å få en student på besøk en periode, avslutter Aune.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring