Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

Influensavaksinering: Europeiske apotek vil bidra

Den europeiske apotekforeningen (PGEU) ber i et opprop Europa ta i bruk apotek til både å informere om og sette influensavaksiner.


Jostein Soldal
13. september 2021

Apotek er et viktig supplement til etablerte vaksinasjonstjenester, mener PGEU. (Foto Shutterstock)

Vis Skjul bildetekst

­Den kommende influensasesongen kombinert med den pågående koronapandemien over hele Europa, vil by på en ny, stor utfordring for helsetjenestene over hele Europa. Flere ekspertgrupper advarer om at årets influensasesong kan bli mer alvorlig enn vanlig, hovedsakelig på grunn av lavere naturlig immunitet i befolkningen fordi det var lite spredning av influensaviruset i fjor. Det skriver PGEU.

De oppfordrer landene til å sette i gang effektive vaksinasjonskampanjer og sikre tilstrekkelig tilgang til influensavaksiner, spesielt til de som er i risikogruppene. Å bruke apotek, som er et lett tilgjengelig lavterskeltilbud, er en mulighet til å gjøre det enklere å vaksinere seg. Apotek kan være et supplement til etablerte vaksinasjonstjenester, skriver de videre.

Forrige influensasesong var vaksinering i apotek et tilbud i åtte europeiske land: Norge, Danmark, Frankrike, Irland, Storbritannia, Sveits, Portugal og Hellas.

I Frankrike ga apotekene influensavaksiner til 3,7 millioner innbyggere. I Irland er det dokumenter at tilbudet i apotek bidra til sterk økning av vaksinasjonsgraden i befolkningen, opplyser PGEU.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring