Gå til innholdet
Fra utlandet

Sammen om fremtiden

“One FIP - Creating the vision” er tittelen på den internasjonale farmasiforeningen (FIP) sin årsrapport for 2019. Der kan man lese om hvordan FIP har jobbet for at alle skal få tilgang til trygge, effektive og rimelige medisiner, samt at de har laget en helt ny strategisk plan for fremtiden.


Anders Dahl
4. mai 2020

I FIPs årsrapport “One FIP - Creating the vision” kan man lese om hvordan FIP har jobbet for at alle skal få tilgang til trygge, effektive og rimelige medisiner, samt at de har laget en helt ny strategisk plan for fremtiden.

I FIPs årsrapport “One FIP - Creating the vision” kan man lese om hvordan FIP har jobbet for at alle skal få tilgang til trygge, effektive og rimelige medisiner, samt at de har laget en helt ny strategisk plan for fremtiden.

Vis Skjul bildetekst

Her kan du lese årsrapporten

- 2019 var et bemerkelsesverdig år med flere endringer, nye tilnærminger og store fremskritt. Blant annet er jeg stolt over å ha vært med på å ferdigstille det arbeidet mine forgjengere startet opp rundt en ny strategisk plan, som vi har utviklet sammen med våre medlemsorganisasjoner, sier Dominique Jordan, president i FIP 
 

Denne planen varer til 2024, og inneholder styrker, trusler og vekstmulighetene i dagens verdensbilde, samt hvordan FIP skal øke sin relevans og rekkevidde ytterligere. I planen kan du også lese om FIP sin rolle, fordelene for medlemmer, samarbeidspartnere og samfunn, i tillegg til organisasjonens behov og forventninger. Jordan mener dette er spesielt relevant nå som verden står overfor endringer i helsesystemer, nye sykdommer, samt demografiske, politiske og økonomiske utfordringer. 
 

- Vårt samarbeid med Verdens helseorganisasjon er blitt viktigere. Korona-pandemien har vist oss viktigheten av å jobbe mot en universell helsedekning, og etablere farmasøytens rolle som en nøkkelperson i samfunnet, sier Jordan. 
 

Han mener det nå også må satses på å opprettholde gode samarbeidsavtaler, samt skape nye allianser. 
 

- FIP er unik på den måte at vi samler og kombinerer vitenskap, praksis og utdanning under ett tak. Nå skal alle våre aktiviteter og prosjekter justeres, slik at de passer med den nye FIP-strategien. Hele yrket vårt må forenes - One FIP" - for at vi kan sette helse på agendaen for alle.  


Dominique
 Jordan er ikke det miste i tvil om at det vil komme nye og økende behov til farmasøyten i fremtiden, og at det medfører at man må være villig til å utvide og fornye farmasøytens rolle. 
 

- Jeg er overbevist om at FIP kommer til å forbli et viktig forbund fremover, hvis vi klarer å gjøre de nødvendige endringene for å bli One FIP". Tiden er nå inne for å begrense kunnskapskløftene mellom de forskjellige regionene i verden. Vi har en visjon, og nå er det på tide å strekke seg etter den - med tillit, solidaritet og gjennom handling – dette er endringene som kreves av folk og samfunn over hele kloden vår, avslutter Jordan. 

 


Dominique Jordan er president i FIP.


TILBAKE

Apotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring