Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Apotekbransjen forventer bedre planlegging av vaksineringen

Farmasøyter må få rett til å rekvirere covid-19-vaksiner, på lik linje med det regjeringen foreslår skal gjelde for sykepleiere.


Jostein Soldal
4. januar 2021

Apotekene har allerede fått henvendelser fra flere store kommuner om å bidra i vaksineringsarbeidet

Apotekene har allerede fått henvendelser fra flere store kommuner om å bidra i vaksineringsarbeidet.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

Det mener Apotekforeningen i sitt høringssvar til Helse- og omsorgsdepartementets haste-høring om endringer i utleverings- og rekvireringsforskriften.

Bakgrunnen for at departementet foreslår at sykepleiere skal få rett til å rekvirere vaksiner mot coivd-19, er risikoen for at det kan bli mangel på helsepersonell som kan rekvirere vaksinene. Det er en bekymring apotekbransjen deler.

Apotekene har allerede fått henvendelser fra flere store kommuner om å bidra i vaksineringsarbeidet, bl.a. fordi kommunene ser at det kan bli knapphet på helsepersonell til å organisere og utføre vaksineringen.

Å gi farmasøyter i apotek rekvireringsrett for covid-19-vaksine vil medføre betydelig forenkling og avlasting for fastleger og kommunal helsetjeneste. Rekvireringsrett for farmasøyter vil også innebære en forenkling for alle personer som vil bruke apotek som vaksinasjonssted, skriver Apotekforeningen i sitt høringssvar.

I svaret til Helse- og omsorgsdepartementet minner Apotekforeningen om at en enstemmig helse- og omsorgskomité på Stortinget har bedt departementet om å involvere kommuner, fastleger og apotek i planleggingen (av vaksineringen, red. anm.), slik at den tilgjengelige kapasiteten kan utnyttes best mulig.

Foreningen støtter forslaget om at sykepleiere skal få rekvireringsrett for covid-19-vaksiner.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring