Gå til innholdet

Eik: apotekenes felles bransjeløsning

Eik er navnet på en ny felles IT-løsning som skal ta seg av resepthåndtering, refusjon, dokumentasjon, journalføring, rapportering og statistikk. Apotekforeningen utvikler Eik på vegne av alle landets apotek, gjennom sitt datterselskap Difa as.

Hva er Eik?Alle apotekene i Norge har blitt enige om å lage en felles bransjeløsning som heter Eik. Eik blir en del av de forskjellige apoteksystemene som apotekaktørene nå utvikler.

Les mer

Hvorfor utvikles Eik?Eik skal erstatte deler av dagens apoteksystem FarmaPro, en løsning som er basert på gårsdagens it-teknologi og som må skiftes ut.

Les mer

KontaktinformasjonE-post: difa@apotek.no 
Telefon: 21 62 02 00  


NYHETER
 

8. september 2022
Snart er alle apotekkjedene klare for pilotering av ny felles it-løsning
I løpet av sommeren har både Boots apotek og Vitusapotek testet sine nye apoteksystemer for bruk av Eik og tilkobling til Norsk Helsenett. Testene har gått bra, og begge kjedene har fått godkjenningene som trengs for å starte pilotdrift.

Les mer

12. november 2021:
– Vi brøytekjører det resten av helsetjenesten skal gjøre
– Til tross for at apotekene er konkurrenter, samarbeider vi om å utvikle felles, digitale løsninger. Det er ganske unikt, sa Anne-Lise Härter fra Apotekforeningen på årets Farmasidager.

Les mer

Apotekforeningen © 1999-2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse