Apotekforeningen

Vil at apotekene skal tilby medisinsamtale

Det danske Folketinget vil at apotekfarmasøytene skal tilby medisinsamtale til alle kronisk syke som begynner på en ny legemiddelbehandling.

Les mer

Stor økning i bruk av ADHD-legemidler

I Norge bruker 3 av 100 gutter i alderen 10 til 19 år legemidler mot ADHD, og flere enn før bruker legemidlene også som voksne.

Les mer på Apotekstatistikk

Kraftig astma ikke under kontroll hos hver tredje pasient

Mange pasienter med kraftig astma får utilstrekkelig behandling, viser dansk forskning. Det evig tilbakevennende problemet er at pasientene ikke gjør som de blir rådet til.

Les mer

Erfaringsseminar om Medisinstart

30 studiefarmasøyter utvekslet erfaringer om tjenesten Medisinstart så langt. Hittill er 1050 pasienter inkludert i studien.

Les mer

2014-tallene nå på nett

Den ellevte utgaven av Apotek og legemidler er nå tilgjengelig på apotekstatistikk.no. Her finner du oppdaterte tall og fakta om apotekenes virksomhet og rammevilkår.

Les mer på Apotekstatistikk

Danskene opptatt av norsk legemiddelpolitikk

– Vårt utgangspunkt er at norske apotek kan brukes til mer, sier Gunn Fredriksen i Helsedirektoratet til det danske bladet Farmaci.

Les mer

På høy tid med ny forskrift

Helse- og omsorgs-departementet vil forskriftsfeste ordningen med legemidler til hjemmebruk som er finansiert av helseforetakene. Apotekforeningen har gitt innspill til forskriften som har vært på høring.

Les mer

Stor interesse for kursstafett fra Apokus

24 timer etter at Apokus lanserte kurskonseptet «kursstafetten» var mer enn 100 deltakere påmeldt. Nå har Apokus sett seg nødt til å sette et tak på antall deltagere.

Les mer

Vi brukte legemidler for 4 114 kroner hver i fjor

I 2014 økte omsetningen av legemidler i Norge med 9,2 prosent. Forbruket målt i doser økte med 2,3 prosent fra året før, samtidig som befolkningen økte med 1,1 prosent.

Les mer på Apotekstatistikk

Kraftig økning i bruk av smertestillende

Bruken av det smertestillende legemiddelet paracetamol har økt sterkt siden 2003. Det blir hevdet at denne økningen har erstattet en del bruk av andre smertestillende legemidler. Tall viser at dette ikke stemmer.

Les mer

Apoteker avslørte «legeshoppere»

Like før jul varslet Helsetilsynet samtlige apotek i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland om såkalte «legeshoppere», det melder Bergensavisen.

Les mer

Behandler vi oss til døde?

Verken kunnskap eller retningslinjer har ført til redusert bruk av antibiotika. Ny blogg i Dagens Medisin.

Les mer

Store fylkesforskjeller i salget av nikotinprodukter

I fjor ble det kjøpt nikotinprodukter for 193 millioner kroner i apotekene.

Les mer

Legemiddeldagen 11. juni

Hold av torsdag 11. juni fra kl. 12. Da arrangerer Apotekforeningen Legemiddeldagen i nytt format.

Les mer

Farlig eller ikke farlig å bruke paracetamol?

I butikkhyllene står de reseptfrie, smertestillende legemidlene side om side - enkle å få tak i når behovet melder seg. Men hva er resultatet av den stadig økende tilgjengeligheten?

Les mer

Foreslår egen takst for LAR-utlevering

Kristelig Folkeparti og Senterpartiet ønsker at apotekene skal få en LAR-takst.

Les mer
Vis mer