Gå til innholdet

INFLUENSAVAKSINASJON I APOTEK

Nå kan du ta influensavaksine på apoteket. Du kan bestille time på eller velge drop-in for rask og enkel vaksinering. Du får resept fra en farmasøyt i apoteket.

VAKSINASJON I APOTEK PÅ 1-2-3Skal du vaksinere deg mot influensa i år? De aller fleste apotekene i Norge tilbyr influensavaksinering. Så enkelt er det:

1: Stikk innom

Du kan enten komme innom et apotek eller bestille time på nettet først.  

2: Vaksinen klargjøres

Farmasøyten i apoteket ordner alt det praktiske på noen få minutter.

3: Vaksinen settes

Du får vaksinen på apotekets informasjonsrom med en gang.

Etter at du har fått vaksinen venter du i 20 minutter for å være sikker på at du ikke får noen allergiske reaksjoner. Dette er vanlig prosedyre ved all vaksinasjon. 

HVEM KAN VAKSINERES I APOTEK?Alle over 12 år kan bli influensavaksinert i apoteket. Apotekansatte har lang erfaring med vaksinering. I fjor valgte over 220 000 nordmenn å la seg influensavaksinere i apoteket. Siden apotekene startet med influensavaksinering i 2019, har de vaksinert i underkant av 730 000 personer.

Les mer hos Folkehelseinstituttet: 
Influensavaksine til risikogrupper

HVEM SETTER VAKSINER I APOTEKET?Det er kun helsepersonell som er sertifiserte vaksinatører som kan sette vaksiner i apotek. En vaksinatør har gjennomført både teoretisk og praktisk opplæring. 

Apotekene sender inn melding til det nasjonale vaksineregisteret SYSVAK. Du kan selv logge deg inn på Helsenorge.no og se hvilke vaksiner du har satt. 

Apotekforeningen © 1999-2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse