Gå til innholdet

Lagerstatus i apotek

Mange er opptatt av å finne ut om det reseptpliktige legemidlet de bruker finnes i nærapoteket. Du kan få oversikt ved å gå på apotekenes nettsider eller be om hjelp i ditt nærmeste apotek.

Slik går du fremPå nettsidene til de fleste apotekene kan man søke på et hvilket som helst reseptpliktig legemiddel og få oversikt over hvilke apotek som har den aktuelle medisinen på lager. Ved å sjekke disse nettsidene, kan du få oversikt over lagerstatus i mer enn 90 prosent av alle landets apotek. 

På disse nettsiden er det mulig å finne lagerstatus for reseptpliktige medisiner:  

Liten bruksanvisning: På alle nettsidene er det et søkefelt øverst på nettsiden. Skriv inn navnet på legemiddelet du leter etter i søkefeltet og trykk enter. Klikk på den pakningen du ønsker. På neste side klikker du videre på lenken som viser tilgjengelighet i apotek. Direktoratet for medisinske produkter (DMP) har en oversikt over alle godkjente nettapotek, men det er kun apotek nevnt i listen ovenfor det er mulig å finne lagerstatus ved å søke selv. 

I apoteketI tillegg kan man alltid få hjelp i et apotek til å finne ut om medisinen er tilgjengelig der eller i et annet apotek i nærheten. Apoteket kan også hjelpe deg med å finne andre løsninger hvis legemidlet mangler. For eksempel kan det finnes andre likeverdige alternativer av medisinen.

Apotekbransjen har sammen blitt enige om en felles bransjestandard som skal bidra til god og lik behandling når kunder opplever legemiddelmangel. Les mer

Finn nettside eller kontaktinformasjon til apoteket du ønsker å brukeApotekforeningen © 1999-2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse