Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Apotekforeningen vaksinerer seg på apoteket

600 norske apotek tilbyr nå årets influensavaksine, for at folk enklere skal kunne vaksinere seg. Apotekforeningen har testet ut ordningen.


Anders Dahl
28. oktober 2019

13 000 nordmenn har tatt influensavaksinen på apotek siden den ble tilgjengelig for tre uker siden.
 
– At så mange har valgt å vaksinere seg mot influensa i apotek viser at befolkningen ønsker et trygt og lett alternativ til fastlegen og kommunale vaksinetilbud. Åpningstidene er ofte lange og folk kan stikke innom apoteket når det passer dem, sier Per T. Lund, administrerende direktør i Apotekforeningen.

Tilbyr ansatte vaksine
Han har nå også tilbudt alle ansatte i Apotekforeningen å vaksinere seg mot årets influensa, og mange velger å følge oppfordringen.

– Jeg tar influensavaksine fordi jeg ikke ønsker å bli syk, og fordi jeg synes det er viktig å forebygge. Nå er jeg også kommet i den aldersgruppen som anbefales å vaksinere seg, og da ønsker jeg å følge myndighetenes råd. Jeg tar vaksinen på apoteket fordi jeg synes det er en lettvint ordning, sier Ellen Finstad, organisasjonsdirektør i Apotekforeningen.

Tore Reinholdt, seniorrådgiver i Apotekforeningen, har også valgt å vaksinere seg.

– Grunnen til at jeg tar influensavaksinen er at jeg ikke ønsker å få influensa selv, og så er det fint å kunne bidra til flokkimmunitet i befolkningen. Jeg vaksinerer meg i apotek fordi jeg har vært med å lage bransjestandarden for influensavaksine i apotek. Da er det jo ekstra fint å se hvor bra ordningen fungerer i praksis.

Kommunikasjonsrådgiver Eva Cecilie Mo Skreiberg er gravid og velger å beskytte seg selv og barnet som er på vei.

– Jeg tar influensavaksine fordi jeg er i risikogruppen. Jeg ønsker å beskytte med selv og barnet mitt. Når jeg tar influensavaksinen så får jeg to for en. Jeg velger å ta influensavaksine på apoteket, fordi det ligger i nærheten av jobben min. Da slipper jeg å dra til legesenteret som ligger lengere unna.

Ønsker en lettere ordning
I dag kan alle over 12 år gå innom et apotek for å vaksinere seg, men de trenger å ha med en resept fra legen sin.

– Myndighetene må legge til rette for at flere kan velge hvor de ønsker å ta vaksiner. Det vil være enda lettere dersom apotekansatte kan sette vaksine uten resept fra lege, avslutter Lund.

Eva Cecilie Mo Skreiberg, Tore Reinholdt og Ellen Finstad har alle tatt influensavaksine på apoteket.

Anders Dahl


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring