Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Fikk vaksinasjonsavtale etter møte hos kommunen

Apoteker Gunn Akselsen tok kontakt med kommunen for å diskutere muligheter for samarbeid om influensavaksinering. Det resulterte i avtale om å sette influensavaksiner for en lokal bedrift.


Eva Cecilie Skreiberg
12. oktober 2021

Bilde av apotekansatte ved Apotek1 Vestvågøy

- Jeg har en herlig gjeng, sier apoteker Gunn Akselsen (nr. 3 fra venstre) som gleder seg til å starte opp med influensavaksinering i uke 42 (foto privat).

Vis Skjul bildetekst

Apoteket til Gunn Akselsen ligger i Leknes, kommunesenteret i Vestvågøy kommune. Vestvågøy er Lofotens største kommune med over 11 000 innbyggere.

Akselsen tok kontakt med kommuneoverlegen og inviterte seg selv inn til et møte der hun fortalte om hvordan apoteket organiserte influensavaksineringen. Hun tok også med apotekeren fra naboapoteket.

– I møtet var det mange folk, deriblant vaksineansvarlig lege. De var kjempeinteresserte i å høre på oss, sier apotekeren.

Fikk avtale med lokal bedrift

Under møtet kom det frem at en lokal bedrift hadde tatt kontakt med kommunen for å få satt vaksiner. Da spurte de om de bare kunne henvende dem videre til apoteket.

– På grunn av dette møtet fikk vi en avtale med en lokal bedrift om å vaksinere deres ansatte. Det viser viktigheten av dialogen. Vi fikk ingen konkret samarbeidsavtale med kommunen, men bare det at de er positive er et kjempeskritt her lokalt, sier Akselsen.

På kommunens nettsider informerer de innbyggerne sine om hvordan årets influensavaksinering skal foregå og henviser samtidig de som ikke er i risikogruppen til apotekene.

Drømmer om full refusjon

I fjor satte apoteker Gunn Akselsen og hennes medarbeidere rundt 160 vaksiner. Det var deres første sesong. Hun forteller at det var en fin opplevelse.

– I fjor ble risikogruppen prioritert, og i starten var det mange vi måtte si nei til. Men mange kom tilbake. Vi hadde flere vaksinedoser igjen etter at kommunen ble fri, forteller hun.

Rekvireringsretten gjør det veldig mye enklere å få sette vaksiner. Nå drømmer hun om en ny finansieringsmodell.

– Vi informerer alltid om pris og at risikogruppen får det billigere i kommunens vaksineringsprogram, men vi gleder oss masse til den dagen da risikogruppen kan få satt vaksinen gratis i apoteket.

I år starter de vaksineringen i neste ute. Hun har allerede fått over 50 timebestillinger og de to første dagene er fulle.

 – Det gleder vi oss veldig til. Vi har et eget rom og ventestoler i selvvalget, så vi får det til å flyte. Jeg har en herlig gjeng, avslutter Akselsen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring