Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Nå er digitalt førerkort gyldig legitimasjon i apotek

Fra 1. november regnes digitalt førerkort som gyldig legitimasjon i apotek. Det er både pasienter og apotekansatte glade for.


Vendil Åse
1. november 2023

Fra og med i dag kan du ta frem mobilen og legitimere deg med digitalt førerkort. (Illsutrasjon Shutterstock)

Vis Skjul bildetekst

På oppfordring fra Apotekforeningen har Helsedirektoratet gjort en revurdering av hva som skal gjelde som gyldig legitimasjon i apotek.

– At digitalt førerkort nå er en gyldig måte å legitimere seg på er en gledelig nyhet. Både pasienter og apotekansatte har ønsket dette. Dette kommer til å gjøre mange ekspederinger av resepter enklere for alle, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Ved fremvisning av digitalt førerkort kan apotekansatt kontrollere at pasient er innlogget i førerkortappen, for eksempel ved kontroll av bevegelige objekter, tidspunkt for «sist oppdatert» eller mulighet til å få opp et kontrollbilde.

Følgende dokumenter oppfyller kravene til gyldig legitimasjon i norske apotek:

  • Pass (ikke nødpass)
  • Førerkort (også digitalt)
  • Bankkort med bilde
  • Nasjonalt ID-kort
  • Norsk reisebevis for flyktninger
  • Asylsøkerbevis
Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring