Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Oslo kommune bruker apotek for å øke vaksineringen

— Vi skal stikke 1,1 millioner armer, og tempoet på vaksineleveransene til Oslo har hittil vært for lavt, sier Oslos helsebyråd Robert Steen. Kommunen vil ha nok folk til å vaksinere når vaksinene kommer til Oslo.


Vendil Åse
14. april 2021

- Ingen ressurser skal være ubrukt i kampen mot pandemien. Det eneste vi trenger nå er tilgang på mer vaksiner, sier helsebyråd Robert Steen (til venstre). Foto: Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

— Det er en gladmelding her i sola. Når vaksinene kommer, har vi kapasiteten på plass. Med apotekene involvert, kan vi til sammen vaksinere rundt 120 000 mennesker i uka. Da snakker vi, sier Steen.

Han forteller at apotekenes innsats under svineinfluensaen var avgjørende for at de tenkte på apotek nå.

Apotekene og Oslo kommune inngår avtale om korona-vaksinering
På vegne av apotekbransjen har Apotekforeningen nå signert en samarbeidsavtale med Oslo kommune om at apotekene skal bidra med å vaksinere deler av Oslos innbyggere.

Apotekene blir et supplement til kommunens egne vaksinasjonssentre og fastlegene. I første omgang skal 23 Oslo-apotek sørge for vaksinering av et par tusen helsepersonell for kommunen. Det er planlagt at vaksineringen starter denne uken.

— Denne avtalen har det vært viktig å få på plass. Ingen ressurser skal være ubrukt i kampen mot pandemien. Det eneste vi trenger nå er tilgang på mer vaksiner, sier helsebyråd Robert Steen.

Apotek kan vaksinere mellom 10 000 og 19 000 i uken
Samarbeidsavtalen innebærer at apotekene kan vaksinere 10 000 Oslo-innbyggere i uken, samtidig med vanlig apotekdrift. Om behovet blir større, kan apotekene øke vaksineringen opp mot det dobbelte i en kortere periode. Ca. 90 apotek kan bidra med vaksinering i Oslo

— Vi vet at innbyggerne setter stor pris på apotekene som er et lett tilgjengelig lavterskel helsetilbud. Jeg synes det er flott at Oslo kommune nå vil bruke apotekene slik at flere Oslo-borgere raskt og enkelt skal få tatt vaksinen når leveransene tar seg opp, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Avtalen med kommunen er basert på forskrift om nasjonalt vaksinasjonsprogram.

— Helsepersonellet i apotek har kunnskapen som skal til for å vaksinere på en trygg og god måte. Jeg tror mange vil sette pris på at apotekene nå blir en del av Oslo kommune sitt vaksineringstilbud, sier Lund.

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring