Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Satt 152 koronavaksiner første dag i apoteket

En fornøyd apoteker Sissel Ludvigsen kan fastslå at koronavaksinering i apotek er en kjempesuksess. Over 150 innbyggere i Gran kommune fikk vaksinen i løpet av en travel dag på Apotek 1 Brandbu. – Vi setter stor pris på apotekets innsats og fleksibilitet, sier ordfører Randi Eek Thoresen.


Jostein Soldal
17. desember 2021

Bilde av apoteker Sissel Ludvigsen, Apotek 1 Brandbu

Mange av dem som tok første vaksinedose i apoteket, hadde behov for informasjon og å få svar på spørsmål, opplevde Sissel Ludvigsen.

Vis Skjul bildetekst

Fasiten etter første dag med vaksinering i apoteket, viser 93 vaksinerte som hadde bestilt time på forhånd, og ca 60 innbyggere som kom innom til drop-in-vaksinering. I tillegg har nesten 400 innbyggere allerede booket time til de neste vaksinedagene i apoteket.

– Det er fire tettsteder i Gran kommune, og langt for mange å komme seg til tettstedet Gran der vaksineringen har foregått hittil. Derfor var mange veldig glade for at vi nå kan tilby vaksinering her i Brandbu, sier Ludvigsen.

Hun forteller om vaksinerte som kommenterte at de ikke hadde tatt seg råd til drosje inn til Gran, og andre som var usikre på parkeringsmulighetene hvis de skulle tatt vaksinen i kommunesenteret.

– Gran kommune har valgt å involvere apoteket for å tilby større fleksibilitet for våre innbyggere. Vi opplever at apoteket er enkle å samarbeide med, og at det er stor vilje til å finne gode løsninger. Vi har blant annet vaksinering i romjula på apoteket, og har satt opp vaksinering på lørdager også i januar.  Vi setter stor pris på apotekets innsats og fleksibilitet, sier ordfører i Gran, Randi Eek Thoresen (Ap). 

Mange som fikk første stikk

– Spesielt er det gledelig at mange uvaksinerte har vært innom oss i dag for å ta den første dosen. Det viser at terskelen kan ha vært for høy for mange, slik det var organisert tidligere. Mange uvaksinerte har hatt spørsmål som det har vært vanskelig å få svar på innenfor kommunens 2 timer daglige telefontid. I apoteket har vi farmasøyter en god mulighet til å dele kunnskap og skape trygghet, mener Sissel Ludvigsen.

Hun tror også statsministeren og mange andres oppfordring om å ta vaksinen har hatt en virkning.

– Vi benytter Helseboka for å sette opp timebøker og registrere vaksinasjon. Apoteket var allerede kjent med dette systemet. Det var dermed enkelt for dem å ta i bruk vårt system når de skulle starte med koronavaksinering. Det at de benytter vårt system gjør at kommunen beholder en god oversikt, og at innbyggerne våre kan bestille timer også på apoteket gjennom vår vaksinetelefon. Vi opplever at innbyggerne våre setter pris på fleksibiliteten dette tilbudet gir, forteller ordføreren. 

I tillegg til timebestilling via Helseboka, har apoteket også sluppet til folk på drop-in.

– Det ble litt venting for noen drop-in-kunder, men de fikk vente i bilen eller andre steder utenfor apoteket. Så ringte vi dem opp når det var ledig tid. Enkelte syntes nok en times venting var lenge, men de var forståelsesfulle. Det har vært en travel, men givende dag, konkluderer Ludvigsen.

Da apotek.no snakket med henne, hadde hun akkurat stengt apoteket en halvtime på overtid. Det måtte til for å få unna de siste stikkene. Alle som hadde bestilt time kom som de skulle, og ingen drop-in kunder ble avvist.

Ordfører Randi Eek Thoresen

Vi opplever at innbyggerne våre setter pris på fleksibiliteten tilbudet i apoteket gir, sier ordfører Randi Eek Thoresen.

Gran kommune

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring