Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Tidligere generalsekretær i Apotekforeningen er død

Tor Landsverk var generalsekretær i Apotekforeningen fra 1985 til 2000, en spennende periode med innføring av blant annet IT-systemer, opprettelse av eiendomsselskap og forberedelser til liberaliseringen i 2001.


Per T. Lund | Ellen Finstad
24. juni 2019

Kunnskapsrik, saklig, lojal, vennlig og omsorgsfull er stikkord som kan brukes om Tor Landsverk.

Bjørn Kvaal

Vis Skjul bildetekst

Apotekforeningen mottok 14. juni den triste meldingen om at Tor Landsverk er død.

Han ble 83 år, var utdannet farmasøyt og ansatt i Apotekforeningen i lederstillinger fra 1968 tom 2000, de siste 15 årene som foreningens generalsekretær. Apotekforeningens virksomhet vokste og endret seg mye i årene han var ansatt. Stikkord for hans engasjement var apotekenes økonomiske rammevilkår, lønnsfondet, tariffavtaler, forhandlinger og etter- og videreutdanning. Innføring av IT-systemer i apotek og opprettelse av eiendomsselskap var også viktig i hans periode ved siden av tiltak for rekruttering av personell til apotek og arbeid for å bidra til god farmasifaglig standard i alle apotek. Han har deltatt i utallige komitéer og utvalg i tillegg til å være sekretær for styrende organer.

Arbeidet med flytting av foreningen til nybygd hus på Majorstuen var omfattende. Han skal også ha mye av æren for mange av forberedelsene apotekene og foreningen gjorde for å møte nye rammevilkår i 2001.

Tor Landsverk var svært opptatt av medlemmenes behov og var alltid tilgjengelig for dem. Han kjente alle apotekerne og deltok årlig på medlemsmøter i hele landet.

Kunnskapsrik, saklig, lojal, vennlig og omsorgsfull er stikkord som kan brukes om Tor Landsverk. Noen ansatte opplevde ham som litt streng og tilbakeholden, ble man bedre kjent med ham kom smilet og humoren ofte frem. Vi er mange som har lært mye av ham.

Tor Landsverk ble utnevnt til æresmedlem i 2006. Han holdt kontakten med foreningen helt til det siste. Han var fortsatt levende interessert i hvordan det gikk med apotekene og med Apotekforeningen. Vi vil savne kontakten med ham!


TILBAKE

Apotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring