Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Tilliten til helsetjenesten øker under pandemien

– Selv om vi i helsesektoren har et veldig spesielt år bak oss, kommer flere sentrale helseaktører ut med styrket tillit i befolkningen. Det forteller meg at vi har gjort mye riktig under pandemien, sier Per T. Lund.


Jostein Soldal
16. april 2021

– Det er gledelig å se at heller ikke en pandemi med stor påvirkning på helsesektoren, kan rokke ved den tilliten apotekene nyter, sier Per T. Lund.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

For 19. år på rad har Kantar målt folks tillit til leger, apotek og legemiddelindustri i Norge. Aldri tidligere har de tre helseaktørene fått så høy tillitsskår som denne våren. Apoteket får en skår på 81 av 100 poeng, legen får 78 og legemiddelindustrien 62 poeng.

I tillegg skårer apotekene rekordhøyt på hvor tilfredse kundene er med sitt mest brukte apotek.

­– Tilliten til apotek har alltid ligget høyt, og det er ikke store utslag i årets måling. Det er gledelig å se at heller ikke en pandemi med stor påvirkning på helsesektoren, kan rokke ved den tilliten apotekene nyter. Det har vært rasjonering og mangel på legemidler, knapphet på munnbind og håndsprit, men folk har opplevd at apotekene har gjort det de kan for å løse problemene. I hovedsak har apotekene levert på samme solide vis som normalt, sier adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen.

Han merker seg at også legene og legemiddelindustrien har kommet ut av pandemien med økt tillit.

– Folks oppfatning er trolig at også legene har hatt et tøft år, men at de har løst oppgavene sine godt og tillitvekkende. Det er interessant at også legemiddelindustrien får økt tillit. Skal jeg gjette, henger det sammen med en voldsom oppmerksomhet om vaksineutvikling og rekordrask tilgang på vaksiner. Legemiddelprodusentene har vist stor innovasjonsevne og leveringsevne på vaksineområdet, mener Lund.  

(Undersøkelsen er gjort før meldingene om alvorlige bivirkninger av AstraZeneca- og Janssen-vaksinene.)

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring