Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

Franske farmasøyter får forskrive og administrere en rekke vaksiner

Etter en lovendring i august, kan franskmenn over 11 år nå gå direkte til apoteket og få både resept på og satt en rekke vaksiner.


Jostein Soldal
1. september 2023

– Franske myndigheter har tatt et viktig grep for å øke tilgangen til vaksinering, og for å øke vaksinegraden

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

For at farmasøytene skal kunne vaksinere etter de nye reglene, må de gjennomgå både en teoretisk og en praktisk opplæring, og avgi en egenerklæring til myndighetene.

Listen over hvilke vaksiner som nå er tilgjengelig på et apotek er omfattende. Apotekene kan sette vaksiner mot difteri, stivkrampe, polio, influensa, Covid, kikhoste, hepatitt A og B, meslinger, kusma, røde hunder, meningokokk C, pneumokokker, tuberkulose, HPV, gul feber, rabies, vannkopper, apekopper og helvetesild.

– Norge bør lære av Frankrike

– Franske myndigheter har tatt et viktig grep for å øke tilgangen til vaksinering, og for å øke vaksinegraden i samfunnet. Dette er et fornuftig folkehelsetiltak, som vil gjøre det mye enklere for franskmenn å få tatt anbefalte vaksiner. Her har norske helsemyndigheter noe å lære. Apotekene og farmasøytene i Norge er klare til å følge etter sine franske kolleger, hvis myndighetene vil, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

En Norstat-undersøkelse har vist at nordmenn er klare for å ta vaksiner i apotek. 3 av 4 svarer at det er aktuelt for dem å vaksineres i apotek.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring