Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

Irske apotek tilbyr koronavaksine til alle over 12 år

I juni ble irske apotek inkludert i landets koronavaksineringsprogram. Nå skal de være med å vaksinere ungdom i alderen 12-15 år.


Vendil Åse
18. august 2021

Irsk apotek. Foto.

Siden helsemyndighetene inkluderte apotekene i sitt vaksinasjonsprogram i juni, har de vaksinert 200 000 irer. (Foto Shutterstock)

Vis Skjul bildetekst

Siden helsemyndighetene inkluderte apotekene i sitt vaksinasjonsprogram i juni, har de vaksinert 200 000 irer. I august begynte helsemyndighetene å tilby Pfizer-vaksiner også for de mellom 12 og 15 år. Nå dobles antall apotek som tilbyr Pfizer-vaksinen.

– Over halvparten av den irske befolkningen bor innenfor en kilometer fra et apotek og 85 prosent bor innen 5 km. Å forbedrede tilgjengeligheten til Pfizer-vaksinen vil gi et ytterligere insentiv for folk å bli vaksinert, og dette vil igjen hjelpe Irland i kampen mot covid-19, sier Darragh O’Loughlin i den irske Apotekforeningen.

Vaksinasjonssentre er det primære stedet for å sette vaksinene for aldersgruppen 12-15 år, men apotekene utvider tilbudet.

– Det er fornuftig for foreldre å kunne ta med barna sine til et lokalt apotek for å sette vaksiner. Det lokale apoteket er ofte et kjent og trygt sted. I tillegg er det enklere for familier som har lang vei til et vaksinasjonssenter, sier O’Loughlin.

Siden juni har 320 irske apotek satt Pfizer-vaksiner og 1000 apotek har tilbudt Janssen-vaksiner. Fra august økes antall apotek som kan sette Pfizer-vaksiner til rundt 700.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring