Gå til innholdet
Fra utlandet

Positive effekter av at farmasøyter vaksinerer

Bør apotekfarmasøyter utføre vaksinasjoner? Flere land presenterte sine erfaringer under en internasjonal farmasikongress i Abu Dhabi.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
30. september 2019

Apotekseiere fra Frankrike, USA og Saudi-Arabia fortalte om sine erfaringer med apotekansatte som vaksinerer under et symposium på den internasjonale farmasikongressen FIP

Apotekseiere fra Frankrike, USA og Saudi-Arabia fortalte om sine erfaringer med apotekansatte som vaksinerer under et symposium på den internasjonale farmasikongressen FIP.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

Apotekseiere fra Frankrike, USA og Saudi-Arabia fortalte om sine erfaringer med apotekansatte som vaksinerer under et symposium på den internasjonale farmasikongressen FIP i forrige uke. Erika Larsson, som jobber i Sveriges fagforening for farmasøyter, forteller til nettstedet Svensk Farmasi at det først og fremst var positive erfaringer.  

Fremfor alt så de gevinster i form av at apotek og farmasøyter kunne nå uvaksinerte risikogrupper som primæromsorgen ikke treffer. 

Representanter fra amerikanske apotek sa at apotek som tilbød vaksinasjoner i utgangspunktet fryktet at helsestasjonene i området ville tro at de «tok» pasientene sine, men snart merket de at det var andre pasientgrupper som vaksinerte seg på apotek. 

Les resten av saken i
Svensk Farmasi 


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring