Gå til innholdet
Helsepolitikk

– Alle tilgjengelige ressurser bør benyttes i vaksineringen

Arbeiderpartiets Tellef Inge Mørland har stilt spørsmål til helseministeren om myndighetene også vil benytte seg av opplærte vaksinatører i apotekene i forbindelse med Covid-19-vaksineringen.


Jostein Soldal
30. november 2020

– Når vi får en trygg og effektiv vaksine, er jeg opptatt av at vaksineringen må skje så raskt og effektivt som mulig, sier Tellef Inge Mørland.

– Når vi får en trygg og effektiv vaksine, er jeg opptatt av at vaksineringen må skje så raskt og effektivt som mulig, sier Tellef Inge Mørland.

Stortinget

Vis Skjul bildetekst

– Når vi får en trygg og effektiv vaksine, er jeg opptatt av at vaksineringen må skje så raskt og effektivt som mulig, utdyper Mørland til apotek.no. 

Bra hvis apotekene kan avlaste
Tellef Inge Mørland tror det kan bli krevende å gjennomføre massevaksinering mot covid-19, særlig hvis det også skal skje samtidig med neste høsts influensavaksinering.

– Derfor må vi bruke alle de ressursene som kan bistå, forutsatt at man har tilstrekkelig kompetanse og at vaksineringen gjøres på en trygg og effektiv måte. Vi vet også at mange ansatte i helsesektoren gjennom en lang periode nå har stått i en tung belastning på grunn av pandemien. Dersom apotekene kan bidra til å avlaste disse med vaksinering av befolkningen, mener jeg det er veldig interessant å se på.

Stortingsrepresentanten fra Arbeiderpartiet ser positivt på innsatsen apotekene har gjort med influensavaksinering denne høsten.

– Mitt inntrykk er at influensavaksinering i apotek har fungert godt, og ikke minst også bidratt til å lette trykket på den øvrige helsetjenesten vår. Det er imidlertid uheldig at myndighetene ikke har vært i stand til å skaffe nok influensavaksiner, og sånn sett har apotekenes innkjøp bidratt til at i alle fall noen flere har kunnet få vaksine, påpeker Mørland.

Apotekene må tas med i planleggingen
Han ber også helseminister Bent Høie svare på om han vil inkludere apotekene i det videre planleggingsarbeidet av den forestående massevaksineringen av befolkningen, slik at dette kan gjøres på en trygg og mest mulig effektiv måte.

Apotek.no har spurt Mørland hvilken rolle han mener apotekene kan spille i forbindelse med vaksinering mot covid-19.

– Først og fremst mener jeg apotekene fortjener en avklaring på om helsemyndighetene vil bruke de ressursene apotekene har innen vaksinering. Apotekforeningen forteller meg at de ikke en gang får svar på henvendelsen sin. Det holder ikke. Dessuten må apotekene inkluderes i planleggingen, om de skal benyttes i forbindelse med Covid-19-vaksineringen. Dette vil kreve gode forberedelser, om det skal bli vellykket, svarer han.

Innen en uke er det ventet at helseministeren har sendt sitt svar.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring