Gå til innholdet
Helsepolitikk

Apotekvaksine har flertall på Stortinget

Høyres forslag om drop in-vaksine mot influensa på apoteket får støtte fra Arbeiderpartiet, ifølge Dagbladet.


Jostein Soldal
3. desember 2018

Høie må sørge for at det blir mulig å få tatt influensavaksine på apotek - uten å måtte innom lege først, mener Ingvild Kjerkol (A).

– Høie må sørge for at det blir mulig å få tatt influensavaksine på apotek - uten å måtte innom lege først, mener Ingvild Kjerkol (A).

Bernt Sønvisen

Vis Skjul bildetekst

– Dette er en god idé. Vi er for! sier Arbeiderpartiets helsepolitiske talskvinne Ingvild Kjerkol til avisen.

Kjerkol forventer at helseminister Bent Høie (H) snarest sørger for å komme tilbake til Stortinget med et forslag som gjenspeiler det faktum at det nå er flertall for et forslag som Høyre selv har tatt til orde for.

– Dette må ikke bare bli prat. Høie må sørge for at det blir mulig å få tatt influensavaksine på apotek - uten å måtte innom lege først, sier Kjerkol ifølge Dagbladet.

– Dette er veldig positive signaler. Nå regner jeg med at helseministeren følger opp fort, slik at flest mulig apotek kan ha dette tilbudet på plass fra neste høst. 260 apotek har i høst vist at vaksine i apotek er et trygt og godt tilbud. Når kravet om legeresept forsvinner, blir det enda lettere å få satt vaksinen, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen til apotek.no. 


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2019
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring