Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Fire grunner til å studere farmasi

Ønsker du å gjøre en forskjell for samfunnet og hjelpe mennesker til å leve et bedre liv? Da kan farmasistudiet være noe for deg.


Eva Cecilie Skreiberg
13. februar 2023

I disse dager starter Apotekforeningen sin årlige rekrutteringskampanje for å få flere til å velge farmasistudiet. Nytt av året er nye brosjyrer og plakater, og en helt ny nettside farmasifag.no.

– For å øke kjennskapen til farmasiutdanningen deltar vi blant annet på utdanningsmessen i Telenor Arena. I tillegg til å informere studieveiledere, løfte frem flinke farmasøyter og spre kunnskap i sosiale medier, oppfordrer vi apotekansatte og studenter til å fortelle ungdom om utdanningen og jobbmulighetene, sier Jostein Soldal, kommunikasjonssjef i Apotekforeningen.

Ved å studere farmasi får man tittelen farmasøyt. En farmasøyter er ekspert på legemidler - fra hvordan de lages og skal brukes, til hvordan medisinen virker i kroppen.

Her gir vi deg fire grunner til å studere farmasi:

1. Det er et spennende og variert studie

Farmasistudiet består av kjemi, biologi og fysiologi. I tillegg til spesialiserte farmasifag som samfunnsfarmasi, legemiddelfremstilling og biofarmasi. Studiehverdagen varierer mellom forelesninger, undervisning på laboratoriet, gruppearbeid og selvstudium. I løpet av utdanningen har du praksis i apotek. Det gir deg mulighet til å trene på reelle arbeidssituasjoner. 

2. Studiemiljøet er godt og du kan dra på utveksling

De som studerer farmasi forteller om et hyggelig og trygt studiemiljø. Alle studiestedene har egne studentforeninger, som arrangerer sosiale og faglige sammenkomster. Det bidrar til et godt samhold på studiet. Når du har gode studievenner, blir studiehverdagen bedre. Alle studiestedene har muligheter for utenlandsopphold og studentutveksling. 

3. Det er en utdanning for fremtiden

Flere og flere eldre lever lenger. Høyere levealder øker risikoen for kroniske sykdommer og de eldre bruker ofte mange legemidler. Med din farmasøytiske kompetanse kan du bidra til riktig legemiddelbruk fremover.  Det er også stor mangel på helsepersonell i Norge. Som farmasøyt har du mulighet til å dekke dette behovet i fremtiden. 

4. Det er gode muligheter for å få jobb

Det er stor etterspørsel etter farmasøyter for tiden og jobbmulighetene er gode over hele landet. Mange nyutdannede farmasøyter får jobb i apotek eller sykehusapotek. Andre ønsker å jobbe i legemiddelindustrien eller de vil bli forskere. Farmasøyter er også populære arbeidstakere i legemiddelforvaltningen, som for eksempel fagdirektorater og offentlige etater.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdStuder farmasi, bli farmasøyt!

Les i vår nye brosjyre her

Last ned

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring