Gå til innholdet
Helsepolitikk

Lær mer om legemiddelmangel på Farmasidagene

Apotekforeningen har kartlagt omfanget og tidsforbruket ved håndtering av legemiddelmangel i apotek. Dette skal de snakke mer om på sin stand på Farmasidagene. Du kan teste din kunnskap.


Vendil Åse
31. oktober 2019

Årlig gjennomføres rundt 58 millioner reseptekspedisjoner i primær- og sykehusapotek. Av disse kan 1,2 millioner tilfeller regnes som en mangelsituasjon. Omtrent halvparten av disse situasjonene løses av apotekansatte. Enten ved å levere ut et godt alternativ eller ved å henvise pasienten til et annet apotek som hadde legemidlet på lager. I andre tilfeller har apoteket bestilt legemidlet fra en annen grossist eller de har funnet et alternativt legemiddel fra egen eller en annen grossist.
 
Undersøkelsen avdekket også at apotekansatte i gjennomsnitt bruker 3,5 minutter ekstra per pasient, som tilsvarer en årlig merkostnad for apotekene på over 60 millioner kroner.  
 
Apotekforeningen har undersøkt legemiddelmangel. Men hva kan du? Og hvor god er du til å huske? På standen kan du både finne ut hva du vet om legemiddelmangel og hvor god hukommelse du har. Alle vinnerne er med i trekningen av et gavekort på 1200 kroner fra Ticketmaster. Apotekforeningen trekker en vinner torsdag ettermiddag og en vinner fredag ettermiddag.
 
Farmasidagene arrangeres torsdag 7. – fredag 8. november på Ullevaal Stadion av Norsk Farmasøytisk selskap.
  
Velkommen til Farmasidagene og Apotekforeningens stand.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring