Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Nå kan apotekfarmasøyter rekvirere covid-19-vaksiner

Helse- og omsorgsdepartementet har vedtatt en midlertidig forskriftsendring som gir farmasøyter i apotek rett til å rekvirere covid-19-vaksiner som skal administreres i apotek.


Jostein Soldal
24. mars 2021

– Vi er opptatt av at apotekene kan være et godt supplement til kommunale massevaksinasjonssentere og til fastlegekontorene. Det blir nå enklere å få til, sier Hanne Andresen.

Vis Skjul bildetekst

– Det er veldig positivt at denne endringen har kommet på plass. Dette vil gjøre det lettere for kommunene å få bistand fra apotek når massevaksineringen kommer skikkelig i gang utover våren. Med 4 000 vaksinatører og 2 000 farmasøyter som kan rekvirere, utgjør apotekene en betydelig ressurs, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Andresen understreker at rekvireringsretten ikke betyr at befolkningen nå kan gå direkte til et apotek for å få covid-19-vaksine. For at vaksinen skal bli tilgjengelig i apotek, må apotekene ha en avtale med kommunen. Det er også kommunene som må levere vaksiner til apotekene.

Hittil har apotekfarmasøyter og apotekteknikere bistått flere kommuner med vaksinering og logistikkoppgaver utenom apotekene. Apotekbransjen er nå klar for også å gi bistand ved at selve vaksineringen kan skje i apotek i de kommunene som ønsker slikt samarbeid.

– Vi er opptatt av at apotekene kan være et godt supplement til kommunale massevaksinasjonssentere og til fastlegekontorene. Apotek er lett tilgjengelig, og veldig mange er uansett på et apotek i andre ærend. At vaksinering i apotek er populært vet vi fra influensavaksineringen sist høst, sier Hanne Andresen.

Les forskriftsendringen her.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring