Gå til innholdet
Helsepolitikk

Nå kan du stikke innom ett av 260 apotek for å ta influensavaksine

Mange flere nordmenn bør vaksinerer seg mot mot influensa. Tilgjengeligheten til å ta vaksinen øker i år når et utvalg apotek over hele Norge tilbyr drop-in-vaksinasjon.


Vendil Åse
1. oktober 2018

Apoteker Ruben Kufaas Fossli ved Vitusapotek Strømmen Storsenter hadde gode erfaringer med vaksinasjon mot influensa i apoteket sitt i fjor.

Apoteker Ruben Kufaas Fossli ved Vitusapotek Strømmen Storsenter hadde gode erfaringer med vaksinasjon mot influensa i apoteket sitt i fjor.

Vendil Åse

Vis Skjul bildetekst

Nær 1,5 million personer i Norge har økt risiko for komplikasjoner av influensa. Av disse er 900 000 personer i risikogruppene fordi de er 65 år eller eldre. I følge SSB var vaksinasjonsdekningen i risikogruppen i 2016/17-sesongen kun 28 prosent. Det er langt unna helsemyndighetenes mål på 75 prosent.

I en undersøkelse gjennomført av Norstat for Apotekforeningen oppgir 32 prosent at det vil øke sjansen for å ta vaksinen hvis det fantes flere steder å vaksinere seg. Nå tilbyr 260 apotek fra kjedene Apotek1, Vitusapotek og Dittapotek influensavaksinering for å øke tilgjengeligheten. Vaksinen må bestilles gjennom en nettside og dagen etter er resepten klar fra legen. For å sette vaksinen er det ingen timebestilling.

- Jo flere som vaksinerer seg, jo bedre sjanse er det for at vi kan holde influensautbruddet i år på et lavt nivå. Vi håper at vi kan bidra til at flere vaksinerer seg, slik at færre blir smittet og blir syke av influensa, sier Ellen Karine Ous i Apotek 1 i en pressemelding.

Vitusapotek og Dittapotek testet ut influensavaksinasjon ved 23 apotek i fjorårets influensasesong. Det var en suksess. Kundene som benyttet seg av tilbudet, trakk frem apotekets lange åpningstider, kort ventetid, trygge prosedyrer og godt opplært fagpersonale som positive sider ved vaksinasjon i apoteket, forteller Hege Willoch, fag- og kvalitetsdirektør i Norsk Medisinaldepot (NMD).

– Målet er at vaksinasjon i apotek blir en naturlig del av vaksinasjonsprogrammet til myndighetene. Vi ønsker å samarbeide med Apotekforeningen og offentlige instanser for å få til dette. Men resultatene fra piloten i fjor er så gode at vi i år ruller ut dette til 200 apotek, sier Willoch til apotek.no.
 
Les også: Har vi råd til en uke under dyna?


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring