Gå til innholdet
Helsepolitikk

Regjeringen retter opp i budsjettkutt som rammet apotekene i høst

I budsjettbehandlingen i desember 2018 gjorde Stortinget endringer i apotekavansen som rammet apotekenes økonomi hardt. I Revidert nasjonalbudsjett som ble lagt frem i dag, gjøres det endringer som korrigerer de negative konsekvensene for apotekene.


Jostein Soldal
14. mai 2019

Finansministeren la frem Revidert nasjonalbudsjett i dag. Der får apotekene kompensert noe av tapet fra statsbudsjettet for 2019.

Finansministeren la frem Revidert nasjonalbudsjett i dag. Der får apotekene kompensert noe av tapet fra statsbudsjettet for 2019.

Ilja C. Hendel

Vis Skjul bildetekst

Regjeringen foreslår nå for Stortinget at apotekenes pakningstillegg for A-/B-preparater økes fra 15 til 19 kroner, og at avansen for salg av uregistrerte legemidler legges om.

– I sum vil disse tiltakene et godt stykke på vei kompensere for det tapet Stortinget påførte apotekene ved behandlingen av statsbudsjettet for 2019. Men skaden rettes ikke opp for det halvåret vi har bak oss, sier Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen.

Det var Stortinget som selv ba regjeringen komme tilbake med et opplegg i revidert budsjett som reduserer den negative effekten for apotekenes kundeveiledning.

– Forutsetningene for at endringene faktisk blir gjennomført fra 1. juli bør være gode, når opplegget i tillegg er nøytralt i statsbudsjettet. Det er positivt at regjeringen nå vil gjøre det lettere for apotekene å opprettholde den gode kundeveiledningen og servicenivået, mener Tysnes.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring