Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Regjeringen retter opp i budsjettkutt som rammet apotekene i høst

I budsjettbehandlingen i desember 2018 gjorde Stortinget endringer i apotekavansen som rammet apotekenes økonomi hardt. I Revidert nasjonalbudsjett som ble lagt frem i dag, gjøres det endringer som korrigerer de negative konsekvensene for apotekene.


Jostein Soldal
14. mai 2019

Finansministeren la frem Revidert nasjonalbudsjett i dag. Der får apotekene kompensert noe av tapet fra statsbudsjettet for 2019.

Finansministeren la frem Revidert nasjonalbudsjett i dag. Der får apotekene kompensert noe av tapet fra statsbudsjettet for 2019.

Ilja C. Hendel

Vis Skjul bildetekst

Regjeringen foreslår nå for Stortinget at apotekenes pakningstillegg for A-/B-preparater økes fra 15 til 19 kroner, og at avansen for salg av uregistrerte legemidler legges om.

– I sum vil disse tiltakene et godt stykke på vei kompensere for det tapet Stortinget påførte apotekene ved behandlingen av statsbudsjettet for 2019. Men skaden rettes ikke opp for det halvåret vi har bak oss, sier Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen.

Det var Stortinget som selv ba regjeringen komme tilbake med et opplegg i revidert budsjett som reduserer den negative effekten for apotekenes kundeveiledning.

– Forutsetningene for at endringene faktisk blir gjennomført fra 1. juli bør være gode, når opplegget i tillegg er nøytralt i statsbudsjettet. Det er positivt at regjeringen nå vil gjøre det lettere for apotekene å opprettholde den gode kundeveiledningen og servicenivået, mener Tysnes.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring