Gå til innholdet
Helsepolitikk

Si ja til å bytte

Når du kommer på apoteket for å hente ut legemidler du har fått på resept, kan du bli spurt om du vil bytte til et rimeligere alternativ. Med kampanjen «Inni er de like» ønsker apotekene å fortelle alle at det er trygt å takke ja. Det sparer både du og samfunnet penger på.


Vendil Åse
mandag 16. oktober 2017

I fjor kjøpte norske apotekkunder til sammen 3,6 millioner legemiddelpakninger til en høyere pris enn de trengte.

I fjor kjøpte norske apotekkunder til sammen 3,6 millioner legemiddelpakninger til en høyere pris enn de trengte.

Jens Sølvberg

Vis Skjul bildetekst

I oktober er alle apotek med på en kampanje for å forklare hvorfor det er lurt å bytte fra den dyreste til den rimeligste medisinen. «Inni er de like» er slagordet for kampanjen som er i regi av Apotekforeningen. I tillegg til aktiviteter i apotek med brosjyrer, buttons og klistermerker, spres en film om generisk bytte i sosiale medier.
 
Det er myndighetene som har bestemt at apotekene skal tilby kundene de rimeligste medikamentene når det er flere å velge mellom. Hvis alle som ble spurt hadde takket ja, hadde fellesskapet spart mer enn to og en halv milliard kroner – 2 500 000 000 kroner – hvert år. Det er penger som kan brukes til at flere pasienter får bedre helsetjenester.
  
Du får alltid den behandlingen legen har bestemt selv om apoteket gir deg en medisin med et annet navn. Apoteket kan bare tilby et slikt bytte når Statens legemiddelverk garanterer at medisinene har samme medisinske virkning og er like gode. Ordningen kalles medisinbytte i apotek - eller generisk bytte. 

 Her er 5 grunner til at å si JA:

  1. Det er trygt
  2. Behandlingen er den samme
  3. Konkurranse er bra
  4. Det er penger å spare
  5. Det er til felles beste

Les mer på kampanjesiden innierdelike.no

Inni er de like: I oktober er alle apotek med på en kampanje for å forklare hvorfor det er lurt å bytte fra den dyreste til den rimeligste medisinen.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 1999-2018
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring