Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Stor økning i antall søkere til farmasi

På bacheloren ved UiT Norges arktiske universitet opplever de en økning på nærmere 50 prosent i førsteprioritetssøkere fra i fjor. – Svært gledelig, sier studieprogramleder.


Eva Cecilie Skreiberg
8. mai 2023

bilde av campus tromsø og studieprogramleder Janne Mjelle ved UiT

Farmasistudiet har blitt fremhevet i kampanjer ved Det helsevitenskapelige fakultetet ved UiT, både gjennom sosiale medier og på arrangementer, sier studieprogramleder Janne E. Mjelle (Foto: Marte F. Tveiten/UiT)

Vis Skjul bildetekst

– Vi har jobbet systematisk med rekruttering over flere år og på flere arenaer. Farmasistudiet har vært et av studiene som har blitt fremhevet, både gjennom sosiale medier og på større fysiske arrangementer, sier Janne Erikke Mjelle, studieprogramleder for farmasi ved UiT.

Aktiv bruk av studenter i rekrutteringen

Totalt har bachelorgraden i farmasi ved UiT fått en økning på over 25 prosent i antall søkere. Det ligger en klar strategi bak og løsningen har vært å bruke farmasistudentene.

– Tromsø virker langt nord for mange som bor i sør, og det virker mer attraktivt å reise sørover for å studere for de som bor i nord. Vi har derfor spurt studentene våre hva de vil fremheve med studiet, studentmiljøet og med Tromsø som studentby. Deretter har vi brukt svarene vi har fått aktivt i rekrutteringsarbeidet, sier Mjelle.

Hun forteller at farmasistudenter har vært ansikt utad i kampanjer, stått på stands og vist hva utdanningen er og hvilke muligheter man har når man er ferdig utdannet. I tillegg har flere farmasistudenter blitt sendt ut til kjemiklasser ved videregående skoler i Nordland, Troms og Finnmark for å snakke om farmasiutdanningen.

Flere vil ta mastergrad

UiT tilbyr et 3+2 løp. Det vil si at studentene først kan ta en bachelor for så å søke seg til master. Søkertallene til mastergraden er også positiv lesning for instituttlederen ved Norges arktiske universitet.

– Vi har hatt en liten økning i antall søkere til masteren, fra 134 i fjor til 138 i år. Det sier vi oss veldig godt fornøyd med, med tanke på at både OsloMet med sin toårige master og UiO med sitt nye tilbud til farmasøyter med mastergrad utenfor EU/EØS, har kommet til, forteller Mjelle.

Nytt mastertilbud til utenlandske farmasøyter

Universitetet i Oslo har fått 81 søkere til sitt nye Studieløp for farmasøyter med mastergrad fra land utenfor EU/EØS. Antall studieplasser avhenger av ledige masteroppgaveplasser og ressurser til veiledning.

– Foreløpig er det snakk om 25 plasser, men det avgjøres når de endelige tallene er på plass, sier Kathrin Bjerknes, instituttleder ved Universitetet i Oslo. 

– Vi er også i dialog med industri, helsetjenesten og Apotekforeningen om dette og oppfordrer flere til å bidra med oppgaver og veiledning. Både for å øke antall kandidater, men også for å øke samarbeidet og gjøre utdanningen mer arbeidslivsrelevant, avslutter hun.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring