Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

– Jeg ble nysgjerrig på farmasøytens oppgaver

Doha Awla er førsteårsstudent i farmasi ved OsloMet. For seks år siden startet hun på lærerstudiet. Etter å ha jobbet noen måneder i apotek, skjønte hun at det var farmasøyt hun egentlig ville bli.


Eva Cecilie Skreiberg
3. april 2023

- Jeg har viet dagene mine til studiene nå, men det hadde vært veldig spennende med en apotekjobb ved siden av studiet. Det sier Doha Awla, førsteårsstudent på OsloMet. Her fra lab'en.

Privat

Vis Skjul bildetekst

Hvorfor valgte du å studere farmasi? 

Jeg visste egentlig ikke helt hva jeg ville bli, men på videregående tok jeg de fagene jeg måtte for å holde mulighetene åpne. Jeg ønsket å fordype meg i norsk og engelsk litteratur. Planen min var å bli lærer, så jeg søkte og kom inn på Lektorprogrammet til UiO.

Samtidig som jeg tok Lektorutdanningen fikk jeg jobb på et apotek. I starten fikk jeg enkle arbeidsoppgaver som å rydde på plass varer. Etter hvert ble jeg mer nysgjerrige på farmasøytenes oppgaver og ble tildelt flere oppgaver. Da kom jeg nærmere kundene og skjønte raskt at det var dette jeg ønsket å jobbe med.

Visste du noe om farmasi fra før?


Ja, faren min eide apotek i hjemlandet og søsteren min var ferdig utdannet farmasøyt da jeg begynte å jobbe på et apotek. Nå følger jeg i deres fotspor.

Hvordan er farmasiutdanningen?

Jeg opplever at vi må rekke mye pensum på kort tid. Det er et tettere løp på farmasi.  På lektorprogrammet opplevde jeg at vi hadde bedre tid, men det var også et femårig studie.

Jeg trives veldig godt. Allerede fra første uken ble jeg kjent med veldig mange og vi ble tidlig introdusert for å jobbe sammen – enten i kollokviegrupper eller som labpartnere. Man kommer veldig lett i kontakt med de andre. Også har vi studentforeningen Elixir, som arrangerer ulike kurskvelder og det årlige farmasiballet.

Kan man jobbe ved siden av studiet?

Ja, veldig mange jobber. Noen har to jobber. Jeg har viet dagene mine til studiene nå, men det hadde vært veldig spennende med en apotekjobb ved siden av studiet.

Er det mange karrieremuligheter?

Ja, det er veldig mange jobbmuligheter. Man kan jobbe i industrien, på apotek eller som klinisk farmasøyt. Jeg ser for meg å jobbe på apotek. Ved å jobbe i apotek kan jeg være sosial, utøve yrket som farmasøyt og jobbe med det jeg er god på, å hjelpe andre.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring