Gå til innholdet

Apotekforeningen

Statistikk

Nå vet de fleste at influensavaksinen kan tas i apotek

Etter bare tre år med influensavaksinering i apotek, vet nå åtte av ti nordmenn at man kan ta vaksinen der.


Jostein Soldal
7. november 2022

Apotekene har i løpet av kort tid etablert seg som et naturlig sted for vaksinering, mener Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Vis Skjul bildetekst

Det viser høstens Apotekbarometer som Kantar har gjennomført på oppdrag fra Apotekforeningen.

– Den høye kjennskapen til tilbudet viser at apotekene på kort tid har etablert seg som et naturlig sted for vaksinering. I 2019, da influensavaksinering i apotek ble et landsdekkende tilbud, var det bare halvparten av befolkningen som hadde fått det med seg. Nå vet de fleste i alle aldersgrupper at de kan stikke innom et apotek for å få vaksinen, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

3 av 4 av de eldre vil vaksinere seg

Influensavaksinering er særlig anbefalt for folk over 65 år. Kantars undersøkelse viser at 3 av 4 over 65 år har tenkt å ta influensavaksinen i år. Blant alle som svarer, er det fire av ti som vil vaksinere seg.

– Det ser ut til å være en veldig positiv utvikling i andelen eldre over 65 år som tar influensavaksinen. Dette er en tendens vi også ser i apotekene, der det i år er et flertall av eldre som har blitt vaksinert. Tallene kan tyde på at vi er veldig nære å nå myndighetenes mål om at minst 75 prosent av dem over 65 år tar influensavaksinen, forteller Andresen.

4 av 10 kan tenke seg å ta den i apotek

Undersøkelsen viser at halvparten av dem under 60 år, som har tenkt å ta vaksinen, kan tenke seg å ta den i et apotek.

– Dette er et klart signal om at mange ser på vaksinering i apotek som helt naturlig. Apotekenes gode tilgjengelighet og det at man kan komme innom uten timebestilling og ikke trenger resept fra legen, gjør at folk strømmer til apotekene for å bli vaksinert i disse dager, sier Hanne Andresen.

Hittil i høst har 130 000 personer tatt influensavaksinen i apotek.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring