Gå til innholdet

Apotekforeningen

Arrangementer

Arendalsuka: Hvilken rolle skal apotekene ha i helsetjenesten?

Få med deg Apotekdebatten i Arendalsuka – og hyggelig samvær etterpå. Debatten vil bli streamet på Facebook.

Apotekforeningen og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) arrangerer faglig og politisk debatt om apotekenes rolle i helsetjenesten.

Oppgavefordelingen i helsesektoren er en av årets aller viktigste politiske saker, synliggjort i både Helsepersonellkommisjonen, Folkehelsemeldingen, Apoteklovutvalget og rapporten fra ekspertutvalget for allmennlegetjenesten. Nå haster det med å finne nye, gode løsninger.

Hvilken rolle kan 8000 helsepersonell i apotekene spille i dette bildet? Hvordan kan apotekene frigjøre kapasitet i andre deler av helsetjenesten? Vi tar diskusjonen med stortingspolitikere og fagfolk i panelet.​

TORSDAG 17.  AUGUST 2023  |  KL. 17:00 — 19:00  

Sted: Clarion Hotel Tyholmen, Teaterplassen 2, 4801 Arendal

Seminaret vil vare i ca. en time, etterfulgt av en times sosialt arrangement med servering av enkel mat og noe å drikke.Tidligere arrangementer:
 

15. februar 2023: – Apotek nær oss, betyr mye for oss

Helsepersonell i apotek må brukes bedre og annerledes. Det var det politisk enighet om på Apotekforeningens frokostseminar om NOU-en «Fremtidens apotek – fleksibelt og forsvarlig». Les mer

5. mai 2022: Ny kartlegging av legemiddelmangel 2022

Det er fortsatt en beskjeden, men bekymringsfull, mangel på legemidler i Norge. Det viser en ny kartleggingsstudie av legemiddelmangel Apotekforeningen legger frem i dag. Les mer

18. juni 2021: Slik kan apotek bistå kommunen med koronavaksinering

Oslos jobb er å gjøre vaksiner mest mulig tilgjengelig og apotekene anses som en kjent aktør i nærmiljøet. Det sa assisterende kommuneoverlege i Oslo, Miert Skjoldborg Lindboe, på Apotekforeningens webinar om koronavaksinering i apotek.

Les mer

 

2. juni 2021: Digitale innbyggertjenester - med fokus på legemidler og legemiddelbruk

Det er nyttig for ansatte på apotek å vite om Helsenorges innbyggertjenester, som det nye koronasertifikat og alle de ulike selvhjelpsverktøyene.

Les mer

 

 

10. mars 2021: 20 år siden moderniseringen av apoteksektoren

Apotekloven 20 år: Politikerne er enige om at apotekbransjen har gjort mye riktig siden 2001. Men de ser at det kan legges bedre til rette for at apotekene får betalt for tjenestene de leverer og lette samarbeidet med kommunene.

Les mer

 

 

25. november 2020: Erfaringer fra høstens influensavaksinering i apotek og veien videre

Representanter fra apotekbransjen og legemiddelindustrien er helt enige om at apotekene har mestret oppgaven med høstens rekvirering og administrering av influensavaksiner.

Les mer

 

 

16. september 2020: Hvordan kan apotekavansen bli bærekraftig?

Apotekforeningen har analysert utviklingen av avansen de siste fire årene. Oddbjørn Tysnes, direktør for næringspolitikk, la frem funn og forslag til nødvendige forbedringer på Apotekforeningens første webinar.

Les mer

 

 

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring