Gå til innholdet

Apotekforeningen

Arrangementer

Webinar: Antibiotikaresistens – hva gjør apotekene?

TORSDAG 19. OKTOBER 2023  |  KL. 08:30 — 09:00  


Delta her! (Lenke til selve webinaret)


Hvorfor er apotekansatte viktige i kampen mot antibiotikaresistens?

Antibiotikasenteret for primærmedisin (ASP) har et godt samarbeid med apotekene. ASP forteller om den nye veilederen med gode råd til antibiotikapasienten de har laget for apotekansatte.

På webinaret får du også høre mer om den nye bransjestandarden for apotek.

Du får høre:

  • Knut Erik Emberland, lege, Universitetet i Bergen, ASP
  • Lavin Kadir, farmasøyt, ASP
  • Hanne Andresen, fagdirektør, Apotekforeningen

Praktisk

Arrangementet foregår på Zoom. Spørsmål kan stilles via chatten underveis i webinaret. Lenke til webinaret vil bli sendt ut dagen før. Webinaret blir tatt opp, og lenke til opptaket vil bli sendt til alle som melder seg på via lenken over.Tidligere arrangementer:
 

17. august 2023: – Apotekene har en viktig rolle

Under Arendalsuka deltok flere politikere på Apotekforeningens arrangement om apotekenes rolle i helsetjenesten. En av dem var Alfred Bjørlo fra Venstre. Han mener apotekene er en viktig ressurs som kan bidra mer. Les mer

15. februar 2023: – Apotek nær oss, betyr mye for oss

Helsepersonell i apotek må brukes bedre og annerledes. Det var det politisk enighet om på Apotekforeningens frokostseminar om NOU-en «Fremtidens apotek – fleksibelt og forsvarlig». Les mer

5. mai 2022: Ny kartlegging av legemiddelmangel 2022

Det er fortsatt en beskjeden, men bekymringsfull, mangel på legemidler i Norge. Det viser en ny kartleggingsstudie av legemiddelmangel Apotekforeningen legger frem i dag. Les mer

18. juni 2021: Slik kan apotek bistå kommunen med koronavaksinering

Oslos jobb er å gjøre vaksiner mest mulig tilgjengelig og apotekene anses som en kjent aktør i nærmiljøet. Det sa assisterende kommuneoverlege i Oslo, Miert Skjoldborg Lindboe, på Apotekforeningens webinar om koronavaksinering i apotek.

Les mer

 

2. juni 2021: Digitale innbyggertjenester - med fokus på legemidler og legemiddelbruk

Det er nyttig for ansatte på apotek å vite om Helsenorges innbyggertjenester, som det nye koronasertifikat og alle de ulike selvhjelpsverktøyene.

Les mer

 

 

10. mars 2021: 20 år siden moderniseringen av apoteksektoren

Apotekloven 20 år: Politikerne er enige om at apotekbransjen har gjort mye riktig siden 2001. Men de ser at det kan legges bedre til rette for at apotekene får betalt for tjenestene de leverer og lette samarbeidet med kommunene.

Les mer

 

 

25. november 2020: Erfaringer fra høstens influensavaksinering i apotek og veien videre

Representanter fra apotekbransjen og legemiddelindustrien er helt enige om at apotekene har mestret oppgaven med høstens rekvirering og administrering av influensavaksiner.

Les mer

 

 

16. september 2020: Hvordan kan apotekavansen bli bærekraftig?

Apotekforeningen har analysert utviklingen av avansen de siste fire årene. Oddbjørn Tysnes, direktør for næringspolitikk, la frem funn og forslag til nødvendige forbedringer på Apotekforeningens første webinar.

Les mer

 

 

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring