Gå til innholdet

Eik: apotekenes felles bransjeløsning

Eik er navnet på en ny felles IT-løsning som skal ta seg av resepthåndtering, refusjon, dokumentasjon, journalføring, rapportering og statistikk. Apotekforeningen utvikler Eik på vegne av alle landets apotek, gjennom sitt datterselskap Difa as.

Hva er Eik?Alle apotekene i Norge har blitt enige om å lage en felles bransjeløsning som heter Eik. Eik blir en del av de forskjellige apoteksystemene som apotekaktørene nå utvikler.

Les mer

Hvorfor utvikles Eik?Eik skal erstatte deler av dagens apoteksystem FarmaPro, en løsning som er basert på gårsdagens it-teknologi og som må skiftes ut.

Les mer

KontaktinformasjonE-post: difa@apotek.no 
Telefon: 21 62 02 00  


NYHETER
 

6. desember 2022: 
Nå testes felles pasientjournal i apotek
Nå er to av apotekaktørene tilkoblet den nye felles bransjeløsningen Eik. Det betyr at informasjonen fra resepthåndtering og helsetjenester følger pasienten på tvers av apotek.

Les mer

28. november 2022:
– En viktig milepæl for Vitusapotek
– Vitusapoteket på Blindern er første apotek i kjeden som har tatt i bruk Eik. FarmaPro sitter fortsatt «i fingrene» sier apotekeren, men overgangen til nytt system har gått fint.

Les mer

8. september 2022
Snart er alle apotekkjedene klare for pilotering av ny felles it-løsning
I løpet av sommeren har både Boots apotek og Vitusapotek testet sine nye apoteksystemer for bruk av Eik og tilkobling til Norsk Helsenett. Testene har gått bra.

Les mer

29. november 2021
Tre apotek tester Eik i reell kundebehandling
Eik ble godkjent i august og nå er tre apotek godt i gang med å pilotere den nye felles bransjeløsningen. – Det har gått over all forventing, sier Iren Rutle i Difa.

Les mer

Apotekforeningen © 1999-2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse