Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

210 000 har tatt influensavaksinen i apotek

Det er fortsatt ikke for sent å ta influensavaksinen hos apoteket. De siste ukene er 3 av 10 vaksiner satt i apotekene.


Jostein Soldal
15. desember 2022

Det er fortsatt mulig å få influensavaksine i apoteket. Her hos Apotek 1 Holtanløkka i Horten.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

I høst har rekordmange nordmenn tatt influensavaksinen hos apotekene. De har så langt satt over 200 000 vaksiner.

– De siste par uken har vi sett en økning i antall vaksinerte i apotek, etter en nedgang i slutten av november. Men nå begynner det å haste hvis man skal få effekt av vaksinen inn i julen, påpeker fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

På grunn av den økte etterspørselen i desember, har enkelte apotek gått tomme for influensavaksiner, men i løpet av denne uken får de fylt opp lagrene igjen.

Tall fra vaksineregisteret SYSVAK viser at i overkant av 1,2 millioner personer har tatt influensavaksinen hittil i år. Det er noe færre enn på samme tid i fjor. Blant de over 65 år, har ca 60 prosent nå tatt vaksinen. Målet er at minst 75 prosent av de som er i risikogrupper skal være vaksinert.

30 prosent ble vaksinert i apotek 

Apotekenes tall sammenlignet med SYSVAK-tallene, viser at 30 prosent av vaksinene de to siste ukene er satt i apotekene. I fylkene Oslo, Trøndelag og Vestland er over en tredjedel av vaksinene satt i apotek.

– En så høy andel som vaksinerer seg i apotek, viser at veldig mange setter pris på at vi de siste årene har begynt å tilby influensavaksinering. At andelen har økt de siste ukene, kan tyde på at mange synes det er enklere å komme til apotek enn å benytte kommunale tilbud eller fastlegen. Trolig har mange kommuner også avviklet sine influensavaksine-stasjoner, slik at apotek er eneste alternativ i tillegg til legene, sier Andresen. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring